Σε κακή κατάσταση βρίσκονται οι σκάλες της Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. 

Όπως τονίζουν αναγνώστες του patrasevents.gr που περνούν καθημερινά τα σκαλιά έχουν γίνει επικίνδυνα για τους διαβάτες και τους πεζούς που τις ανεβαίνουν και τις κατεβαίνουν. 

Τόσο στην αριστερή, όσο και στην δεξιά της πλευρά, τα σίδερα από τα σκαλιά έχουν αποκολλήσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται "τρύπες" παγίδες για το πόδι του κάθε πεζού που εύκολα μπορεί να φάει τα μούτρα του σε αυτές, χτυπώντας άσχημα και τρέχοντας σε ορθοπεδικούς και σε νοσοκομεία. 

Μάλιστα τις προάλλες μία κυρία που είχε την ιδέα να περάσει από αυτές φορώντας τακούνι, το τακούνι της χώθηκε μέσα στην τρύπα κάποιου σκαλιού, με αποτέλεσμα να πέσει, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά. 

Όπως μάθαμε η δημοτική αρχή και η αντιδημαρχία έχει ενημερωθεί για το θέμα και σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση, κάνοντας κάποιες εργασίες για να διορθώσει κάπως την κατάσταση. 

Θυμίζουμε ότι τόσο οι σκάλες της Τριών Ναυάρχων, όσο και οι υπόλοιπες του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα αναδιαμορφωθούν και θα συντηρηθούν με βάση την μελέτη που έχει γίνει για το έργο της ανάπλασης, στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Όμως μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές, αρκετός κόσμος ίσως να έχει φάει τα μούτρα του στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων. 

Βέβαια η κατάσταση και στις υπόλοιπες σκάλες της Πάτρας, μόνο καλύτερη δεν είναι, αφού είναι δεδομένο ότι χρειάζονται συντήρηση από την φθορά, την χρήση και το πέρασμα των χρόνων. Ειδικά όμως στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση. 

Δείτε φωτογραφίες: