Οι φοιτητές δίνουν ζωή στην Πάτρα, καλύπτοντας ακόμα και κενά που υπάρχουν σε αυτή την πόλη. 

Κάθε αρχές καλοκαιριού οι σκάλες της Αγίου Νικολάου μετατρέπονται τα βράδια του Σαββάτου σε θερινό σινεμά, με δεκάδες νέους να βλέπουν τις ταινίες που προβάλλονται υπό το φως των άστρων και του φεγγαριού, σε ένα σκηνικό που μόνο στην Πάτρα μπορεί να βρει κανείς. 

Μιλάμε για το θερινό σινεμά που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, μία δράση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και φυσικά έχει ξεκινήσει και φέτος να πραγματοποιείται. 

Οι προβολές του θερινού σινεμά των φοιτητών της Πάτρας ξεκίνησαν από το Σάββατο 8 Ιουνίου και ήδη έχουν παιχτεί δύο ταινίες. Οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει τρεις ακόμα προβολές που θα κρατήσουν μέχρι τις 6 Ιουλίου, τη περίοδο δηλαδή που οι περισσότεροι θα έχουν ολοκληρώσει την εξεταστική τους. 

Η συμμετοχή και φέτος στις προβολές του θερινού σινεμά των ΠΟΦΠΠ είναι μεγάλη και έτσι τα δύο προηγούμενα Σάββατα οι σκάλες της Αγίου Νικολάου είχαν γεμίσει από κόσμο.

Μπύρα στο χέρι, πορ κορν ή πατατάκια και μια ονειροπόλα διάθεση στην καρδιά και στο μυαλό, με τον προτζέκτορα να παίζει, ταξιδεύοντας τους θεατές στον κόσμο της κάθε ταινίας.

Και όλα αυτά κάτω από τα άστρα, σε ένα ιδανικό ρομαντικό σκηνικό, με θέα την Πάτρα.


Φωτό - nafsikalotsou

Φωτό - nafsikalotsou

Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, όπως έχει γράψει αρκετές φορές το patrasevents.gr μετατρέπονται σε ένα θερινό σινεμά από τους φοιτητές και τη νεολαία της Πάτρας, σε μία πόλη που παραμένει χωρίς θερινό κινηματογράφο. 

Δεν πειράζει.Σημασία έχει που οι σκάλες της Αγίου Νικολάου έχουν άρωμα κάθε Σάββατο από αγιόκλημα, βασιλικό, από το χρώμα των άστρων και τη μυρωδιά της καλοκαιρινής νύχτας, με μία ρομαντική, ονειροπόλα και νοσταλγική διάθεση που σε κερδίζει. 


Φωτο - kasetophono

Φωτο - kasetophono

"Σαν παλιό σινεμά" - Ο προτζέκτορας παίζει, κάτω από τα άστρα και την Πάτρα στο "πιάτο"! Φωτο - Χρυσάνθη Ζαφειράτου

Φωτο - Χρυσάνθη Ζαφειράτου