Η... "Καταστροφή" χορεύεται; Χορεύεται αρκεί να μπεις στο "Κόλπο".

Τον Νεκτάριο Γιαννακόπουλο εμείς οι Πατρινοί τον έχουμε αγαπήσει τόσο για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έχει, βγάζοντας προς τα έξω μία σεμνότητα και ταπεινότητα που σπάνια συναντάς στους νεαρούς καλλιτέχνες που θέλουν να κάνουν καριέρα και βλέπουν ότι έχουν μία επιτυχία, αλλά και για έναν καλλιτεχνικό "Εγωισμό" που έχει, έναν εγωισμό που προδίδει το ψώνιο του και την αγάπη του για αυτό που κάνει. 

Ο ίδιος έχει τραγουδήσει σε διάφορα σχήματα και μουσικές σκηνές της Πάτρας. Τον περασμένο χειμώνα τον συναντούσαμε στο Φάμπρικα by Mod's και ο Νεκτάριος είναι ένας από τους λόγους που το μαγαζί αυτό αγαπήθηκε από τους Πατρινούς, τους φοιτητές και τη νεολαία.

Ο Πατρινός τραγουδιστής, έχοντας κυκλοφορήσει τρία τραγούδια που μέχρι στιγμής δείχνουν να αρέσουν αρκετά στον κόσμο, συνεργάζεται με την Wide Music Records και ετοιμάζεται για ακόμα καλύτερα πράγματα, το επόμενο διάστημα.

Το τελευταίο του τραγούδι "Καταστροφή" ακούστηκε στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά "Για την Παρέα" (το έβαλε ο επίσης Πατρινός Ανδρέας Βούλγαρης που έχει τις μουσικές επιλογές της εκπομπής) και ήδη έχει ξεπεράσει τα 27.000 views. 

O Νεκτάριος Γιαννακόπουλος μιλάει στο patrasevents.gr για την αγάπη του για το λαϊκό τραγούδι, τα ερεθίσματα και τα πρότυπά του, αλλά και για τις φιλοδοξίες που έχει για το μέλλον. 


Νεκτάριος Γιαννακόπουλος - Καταστροφή | Official Music Video | HD

P.E. Τι είναι αυτό που σε τράβηξε στο λαϊκό τραγούδι και ασχολήθηκες μαζί του;

Ν.Γ.: "Ήδη από πολύ μικρή ηλικία είχα καθημερινά λαϊκά ακούσματα από μεγάλους ερμηνευτές, όπως ο Καζαντζίδης, ο Διονυσίου και ο Μητροπάνος. Μελετώντας τους στην πορεία, συνειδητοποίησα ότι αυτό το είδος μουσικής με εκφράζει".

P.E.: Πώς καταλαβαίνεις εσύ αυτό που λέμε λαϊκό τραγούδι, πώς το νιώθεις και πώς το αισθάνεσαι;

Ν.Γ.: "Οι ρίζες του λαϊκού τραγουδιού είναι πολύ βαθιές, ξεκινώντας από πολύ παλιά μέχρι και σήμερα, καθιστώντας το, το πιο αγαπημένο είδος μουσικής για τον Έλληνα. Η διαχρονική δύναμη του λαϊκού τραγουδιού είναι αυτή που με κάνει να το έχω αγαπήσει και να το νιώθω σαν τον καλύτερο τρόπο έκφρασης για μένα".

P.E.: Η νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε αυτό και στα live. Πού νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Ν.Γ.: "Θεωρώ ότι είναι λόγω της αμεσότητας που προσφέρει το λαϊκό τραγούδι και ακόμα πιο πολύ όταν μπορεί ο ακροατής να το ακούσει ζωντανά. Σε σχέση με άλλα είδη μουσικής, έλκει περισσότερο τον Πατρινό, και γενικότερα τον Έλληνα, γιατί μιλάει στην ψυχή του για την καθημερινότητά του, τον πόνο, αλλά και τον έρωτα και μπορεί να τα εκφράσει χορεύοντάς τα το καθένα διαφορετικά". 

P.E.: Ποιo ύφος του λαϊκού τραγουδιού προτιμάς; Το παλιό ή το πιο σύγχρονο, αυτό που λέμε εμείς “ελαφρολαϊκό”;

Ν.Γ.: "Το καθένα έχει τη δική του ομορφιά και εκφράζει διαφορετικό κοινό. Εμένα μου αρέσουν εξίσου και τα δύο, αναλόγως τις ώρες και τη διάθεση".


P.E.: Πες μου τρία ονόματα τραγουδιστών που έχεις αγαπήσει και γιατί...

Ν.Γ.:  "Ξεκινώντας από τους παλιούς μέχρι τους πιο νέους, οι τρεις πιο αγαπημένοι μου τραγουδιστές είναι ο Στέλιος Καζαντίδης για την ιδιαίτερη χροιά του και την τεράστια μουσική κληρονομιά που έχει αφήσει, ο Γιάννης Πάριος για το εύρος της φωνής του και της μουσικότητάς του και ο Αντώνης Βαρδής για τα τραγούδια που σύνθεσε και ερμήνευσε και που ακόμα και σήμερα προσπαθώ να τα αγγίξω με το δικό του μοναδικό τρόπο".

P.E.: Πρόσφατα κυκλοφόρησες το νέο σου τραγούδι. Τι ζητάς αλήθεια από τα τραγούδια σου;

Ν.Γ.: "Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι με τίτλο "Καταστροφή". Είναι ένα άκρως ανεβαστικό κομμάτι σε στίχους του Νίκου Βαξαβανέλη και μουσική του Κάρολου Κώστογλου. Αυτό που σίγουρα επιθυμώ είναι να ακουστεί και να αγαπηθεί από μεγάλο μέρος του κόσμου και να συνεχίσει να ξεσηκώνει το κοινό με αυτούς τους ρυθμούς. Όπως επίσης και τα άλλα δύο πολύ αγαπημένα τραγούδια μου με τίτλο "Στο Κόλπο" και "Εγωισμέ μου" να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία".


P.E.: Πες μου τα σχέδια που έχεις και τις φιλοδοξίες σου για το τραγούδι. Πού σκοπεύεις να φτάσεις; 

Ν.Γ.: "Στόχος μου είναι μέσα από την "Καταστροφή" αλλά και από κάθε δισκογραφική μου δουλειά, να δημιουργώ συναισθήματα στον κόσμο, να περνάω μηνύματα, αλλά και να ανεβάζω την ψυχολογία τους. Πέρα από τις φιλοδοξίες μου για αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από τον κόσμο, είναι να αποκτήσω πλούσια δισκογραφία με δυνατές συνεργασίες και τα κομμάτια μου να αγαπηθούν και να αντέξουν στο χρόνο".


Νεκτάριος Γιαννακόπουλος - Στο κόλπο | Giannakopoulos Nektarios - Sto Kolpo | Official MusicVideo HD


~ΕΓΩΙΣΜΕ ΜΟΥ ~ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ -NEW SONG 2016