Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ που είχε ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μια έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στη σκιά των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τόνισε ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες

Η συνεδρίαση αυτή πυροδότησε σενάρια έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία καθώς ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο έχει την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο βαθμός ετοιμότητας της Ελλάδος μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «στο κόκκινο».

Η Άγκυρα που πιέζεται δείχνει απρόβλεπτη και η Αθήνα επιχειρεί διαχείριση της κατάστασης. Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το σενάριο ο Αλέξης Τσίπρας να επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ