Συστατικά
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη
  • 1/2 κ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κ. γλυκού ξύδι κατά προτίμηση λευκό
Τρόπος μαγειρέματος
  • Χτυπάς τα ασπράδια στο μίξερ, ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθούν αυτές οι χαρακτηριστικές μυτούλες και όταν γυρνάς ανάποδα τον κάδο του μίξερ, να μένει η μαρέγκα κολλημένη και να μην πέφτει.
  • Στο τέλος ρίχνεις το ξύδι και το κορν φλάουρ και ανακατεύεις απαλά.
  • Βάζεις μία πολύ μικρή ποσότητα μαρέγκας στις 4 γωνίες του ταψιού. 4 βουλίτσες στο μέγεθος του ρεβυθιού περίπου και από πάνω στρώνουμε την λαδόκολλα. Μ΄αυτόν τον τρόπο την κολλάς στις γωνίες για να μην κουνιέται επειδή οι μαρέγκες είναι πολύ ελαφριές.
  • Μοίρασε την μαρέγκα μ΄ένα κουτάλι σ΄όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αν θες να δώσεις σχήμα, χρησιμοποίησε κορνέ.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 C για μία ώρα. Μετά άνοιξε την πόρτα και άσε να κρυώσουν μέσα στον φούρνο για 30 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr