Ο Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε για μία ακόμη φορά κατά των New York Times, κατηγορώντας τώρα την εφημερίδα για προδοσία.

«Αυτοί οι αποτυχημένοι των New York Times δημιουργούν ιστορίες λέγοντας πως οι ΗΠΑ αυξάνουν σημαντικά τις κυβερνοεπιθέσεις τους εναντίον της Ρωσίας. Αυτό είναι πιθανή πράξη προδοσίας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Είναι λάθος!», συνέχισε τις επιθέσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, που χαρακτήρισε διεφθαρμένη την εφημερίδα, ενώ για μία ακόμη φορά υποστήριξε ότι οι δημοσιογράφοι είναι οι εχθροί του λαού.

Το δημοσίευμα που προκάλεσε την οργή του Τραμπ

Το Σάββατο οι New York Times έγραψαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολλαπλασιάσει τις ψηφιακές διεισδύσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλους στόχους στη Ρωσία, για να στείλει προειδοποίηση στη Μόσχα, που είναι ύποπτη ότι κάνει το ίδιο στις ΗΠΑ, αλλά και για να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε περίπτωση μείζονος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τραμπ δεν έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για αυτές τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα. Το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών διστάζουν να ενημερώσουν τον πρόεδρο για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά της Ρωσίας «επειδή φοβούνται την αντίδρασή του και μπροστά στο ενδεχόμενο να τις ματαιώσει ή να τις συζητήσει με ξένους αξιωματούχους, όπως έκανε το 2017 όταν αναφέρθηκε σε μια ευαίσθητη επιχείρηση στη Συρία μπροστά στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών», εξηγούν οι New York Times, σύμφωνα με το ΑΠΕ.