Σαν να μην έφτανε η καταγγελία των νοσοκομειακών γιατρών που αναφέρθηκαν σε σεκιουριτά που έκανε έλεγχο για τα ωράρια εργασίας τους για λογαριασμό της διοίκησης, στο φως της δημοσιότητας έρχεται και ένα ακόμα ζήτημα που αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας γυναίκες που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ για να αναλάβουν τον ρόλο της καθαρίστριας ξεκίνησαν να εργάζονται στο νοσοκομείο ως τηλεφωνήτριες. Πώς γίνεται αυτό; Προφανώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα κάποιοι μεσολάβησαν ώστε να ξεκινήσουν να εργάζονται οι γυναίκες αυτές σε ένα πόστο που θα τους είναι κάπως πιο ξεκούραστο. 

Το θέμα έχει να κάνει με την τελευταία προκήρυξη ΣΟΧ2 Α/2018 με βάση την οποία προσελήφθησαν 122 άτομα κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για να καλύψουν θέσεις εργασίας στον κλάδο του Προσωπικού Καθαριότητας.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο κλάδο που αφορά το σύνολο της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων, με δεδομένο ότι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και όχι μόνο. 

Οι γυναίκες αυτές που ήταν να εργαστούν ως καθαρίστριες, κατάφεραν άγνωστο πως να εργάζονται ως τηλεφωνήτριες, χωρίς να υπάρξει κάποια παρέμβαση επί του θέματος από τους αρμοδίους.

Παραμένει ερωτηματικό ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή για να γίνει αυτή η μετακίνηση. Η ουσία είναι ότι οι... τηλεφωνήτριες λείπουν από τον τομέα της καθαριότητας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα, με δεδομένο ότι το έμψυχο δυναμικό του νοσοκομείου σε όλα τα πόστα είναι ελάχιστο και χρειάζεται ενίσχυση. Πόσο μάλλον όταν ο καθένας δουλεύει όπου τον βολεύει...