Έχετε λύσει ποτέ το κύβο του Rubik; Ή μάλλον έχετε προσπαθήσει ποτέ;

Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-γρίφους όλων των εποχών, που μόνο λίγοι μπορούν να καταφέρουν να λύσουν. Ένας από αυτούς είναι και ο Ιάσονας - Κωνσταντίνος Βλάχος.

Ο Πατρινός speedcuber, που μας έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν και μέσα από τη συμμετοχή του στο "Ελλάδα έχεις Ταλέντο", θα λάβει μέρος σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό.

Tο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Nostos University το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην έννοια της πολυπλοκότητας. Επίτιμος καλεσμένος της σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθεί είναι ο Ernő Rubik, ο εφευρέτης του Κύβου του Ρούμπικ!

O διάσημος καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Design θα έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, για να μιλήσει στο κοινό και να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωταγωνιστή… τον διάσημο κύβο του!


Στο πλαίσιο, λοιπόν, του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο επίσημος διαγωνισμός επίλυσης παζλ της World Cube Association (WCA) στην Ελλάδα, το Athens SNFestival Cubing 2019.

Εκεί, ο Ιάσονας και υπόλοιποι συμμετέχοντες, απ’ όλον τον κόσμο (120 στο σύνολο), θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες μεταξύ αυτών την επίλυση του κύβου με ένα χέρι ή με κλειστά μάτια, σε όσο πιο γρήγορο χρόνο γίνεται!

Ο νεαρός Πατρινός, θα διαγωνιστεί στους κύβους 2x2, 3x3, 4x4, 5x5 με το ένα χέρι. Όπως αναφέρει στο patrasevents.gr: "Το κάθε αγώνισμα είναι διαφορετικό και με το ένα χέρι υπάρχει ένας παραπάνω βαθμός δυσκολίας, αλλά είναι το ίδιο εντυπωσιακό".

Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων από τον master Ernő Rubik! 


Να σημειωθεί ότι πριν από την ημέρα του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, σχετικές με το αντικείμενο.

Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου, μερικοί από τους πιο γρήγορους λύτες στον κόσμο - Erik Akkersdijk, Nora Christ, Philipp Weyer, Sebastian Weyer, Daniel Goodman and Ricky Meiler - θα μοιραστούν τα μυστικά τους και θα μάθουν στους θεατές μια εύκολη μέθοδο για το λύσιμο του κύβου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο ίδιος ο εφευρέτης του διάσημου κύβου, Ernő Rubik, θα βρίσκεται στον Φάρο του ιδρύματος για μια συνομιλία με το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει εορταστική βραδιά, γεμάτη από εκπλήξεις πολυπλοκότητας!

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Ιάσονα, που πρόκειται να αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία.


Nostos University at the 2019 SNFestival