Πλέον στην Πάτρα το θέμα του παρκαρίσματος στους πεζόδρομους έχει γίνει ρουτίνα. Έχουμε καταφέρει το αντίθετο που είναι και το σωστό να μας ξαφνιάζει!

Μόνο όταν συμβεί κάτι τραγικό και δεν υπάρχει διάβαση για ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό και χαθεί κάποια ζωή, τότε όλοι μας κάνουμε τους ειδικούς.

Το πρωί της Παρασκευής οδηγός που προφανώς το να ψάξει μια κανονική θέση για να παρκάρει το θεώρησε χάσιμο χρόνου, κάνοντας τον "έξυπνο" μπαίνοντας από την Αγίου Ανδρέου, πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο στενάκι στην Ρήγα Φεραίου κεντρικότατα στην Πάτρα.

Ο πεζόδρομος "έκλεισε" τελείως με τις μαμάδες με τα καροτσάκια να μην μπορούν να περάσουν, τους πεζούς να στριμώχνονται και τους καταστηματάρχες να μην έχουν πρόσβαση στα μαγαζιά τους.

Το κυριότερο όμως είναι πως εκεί μένουν και κάποιοι άνθρωποι που είναι ηλικιωμένοι. Αναρωτήθηκε ο οδηγός τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάτι και χρειάζονταν άμεση ιατρική φροντίδα; Όχι, φυσικά!

Σύμφωνα με καταγγελία του υπεύθυνου από το κομμωτήριο Xenos το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρέμεινε παρκαρισμένο παράνομα σχεδόν δυο ώρες. Μάλιστα όπως ανέφερε στο Patrasevents.gr, η αστυνομία έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση και το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει από τον οδηγό την άδεια του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους περίοικους εκεί, από τον συγκεκριμένο πεζόδρομο έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας τα σήματα που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο στενάκι πεζόδρομο, όμως όπως επισημαίνουν υπάρχει απόφαση χαρακτηρισμού του από τον δήμο Πατρέων ως πεζόδρομο.

Αυτό φυσικά στην προκειμένη περίπτωση λίγο έχει σημασία. Όταν υπάρχουν τέτοια στενά δρομάκια το σωστό και το λογικό είναι πριν παρκάρουμε σε αυτά έστω και για λίγα λεπτά, να σκεφτούμε τι μπορεί να συμβεί και να μη χρειαστεί να βάλουμε σε κίνδυνο κανέναν για τη δική μας βολή.