Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο κατολίσθησης στη νοτιοανατολική Κίνας όπου τεράστια μάζα λάσπης και νερού παρασύρει αυτοκίνητα και καταπίνει τον δρόμο μπροστά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από το συγκεκριμένο περιστατικό ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Οι εικόνες από την στιγμή της κατολίσθησης είναι εντυπωσιακές.

Ανυπολόγιστες ζημιές από τις κατολισθήσεις στην Κίνα

Τουλάχιστον 61 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 356.000 εκκένωσαν τα σπίτια τους έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Νότια Κίνα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι Αρχές σημειώνουν πως 9.300 σπίτια κατέρρευσαν και τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών καταστράφηκαν με τις ζημιές να υπολογίζονται στα 1,6 δις ευρώ. Σε πολλές από τις περιοχές της Νότιας Κίνας που επλήγησαν από τις βροχές το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες και δρόμους αφήνοντας τους πολίτες εγκλωβισμένους στα σπίτια τους. Συνεχής είναι η κινητοποίηση των σωστικών δυνάμεων που σπεύδουν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν ανθρώπους από την καταστροφή.

Φαίνεται πως είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο βορράς να βιώνει περιόδους ξηρασίας, ενώ ο νότος να υπομένει έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναφέρουν πως αναμένονται νέες βροχοπτώσεις για τις επόμενες ώρες, κάτι που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση στις πόλεις της Νότιας Κίνας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.