Οι ληστές έγιναν δολοφόνοι μετά από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Το πρόσωπο κλειδί που τους είχε δώσει κρίσιμες πληροφορίες...

Δύο άτομα από το οικείο περιβάλλον της, ήταν οι δολοφόνοι της 70χρονης γυναίκας πριν από πέντε χρόνια στην Αλιστράτη Σερρών.

Σύμφωνα με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδη Πουρσανίδη ο οποίος παρουσίασε σήμερα στοιχεία από την εξιχνίαση της δολοφονίας, πρόκειται για δύο Βούλγαρους, 26 και 42 χρόνων οι οποίοι γνώριζαν ότι έμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της.

«Ετσι τους είχε πληροφορήσει τουλάχιστον η σύζυγος του 42χρονου η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της ηλικιωμένης» ανέφερε ο κ. Πουρσανίδης.

Οι δράστες είχαν πάει το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν (με ασφυξία) αφαιρώντας 200 ευρώ, κατά δήλωσή τους.

Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα, ο 26χρονος είχε μετακομίσει για τρία χρόνια στη Γερμανία. Κατόπιν μετέβη στην Βουλγαρία και πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στην Ελλάδα και διέμενε σε χωριό των Σερρών όπου και συνελήφθη μετά από ένταλμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του 42χρονου συνεργού του, έχει ασκηθεί επίσης ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα. Η 70χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της από γείτονες που την αναζητούσαν, καθώς είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής.