Έντονες διεργασίες πυροδότησε στον κεντροδεξιό χώρο της Αχαΐας η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό. Άλλη μια έκπληξη για την Αχαΐα επεξεργάζεται η Πειραιώς, την οποία κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να θέσει τον εαυτό του επικεφαλής του ψηφοδελτίου προκάλεσε αφενός κλίμα ικανοποίησης στους κόλπους των ψηφοφόρων της ΝΔ για όσα συμβολίζει η κίνησή του αυτή (προσωπικό ενδιαφέρον, στόχο να γίνει «γαλάζια» η Αχαΐα κ.α.) και αφετέρου τροφοδότησε πολιτικές συζητήσεις εντός και εκτός της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος δεν είχε προϊδεάσει τους συνεργάτες του, με εξαίρεση -ίσως- έναν πολύ στενό πυρήνα τους. Λένε, όμως, οι πληροφορίες ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη έκπληξη για την Αχαΐα, η οποία δεν αποκαλύπτεται από το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, που μπορεί να μην αφορούν το ψηφοδέλτιο…

«Θέλω ισχυρή εντολή. Δεν το κρύβω. Μόνο ισχυρή εντολή την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να μας οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία.