Ήχοι ξεχωριστοί, τεχνικές αξιοζήλευτες, μουσικές με διαδρομές που οδηγούσαν από το χθες στο σήμερα του τραγουδιού, «πλημμύρισαν» το χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας το βράδυ της Τετάρτης, όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ, συναντήθηκαν τέσσερις κορυφαίοι σολίστες του κλαρίνου.

Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Γιώργος Κωτσίνης και Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, φρόντισαν να θυμίσουν σε όσους βρέθηκαν στο Ρωμαϊκό Ωδείο, πως η μουσική είναι μία και συγχρόνως μαγική, όταν αποτελεί προϊόν κατάθεσης ψυχής.


Η συναυλία με τίτλο «Φύσα ψυχή μου…» ήταν  μια παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και αποτέλεσε την αφορμή για να συναντηθούν τέσσερις διαφορετικές γενιές και να αποδοθεί φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους του κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία του δημοτικού τραγουδιού.

Οι τέσσερις σολίστες, παρουσίασαν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και ερμήνευσαν επιλεγμένα κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο που άφησαν ως παρακαταθήκη οι παλαιοί «πρωτομάστορες».

Την παράσταση παρουσίασε ο Λάμπρος Λιάβας που είχε και την επιμέλεια των κειμένων.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:  Κώστας Κίκιλης (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο - φωνή), Κώστας Φιλιππίδης (λαγούτο) και Κώστας Μερετάκης (κρουστά).

Επιμέλεια προβολών: Γρηγόρης Φιλίδης.