Αν η μυθοπλασία κατάφερε και κέρδισε φέτος τα reality, όπως λένε οι κριτικοί της τηλεόρασης, αυτό έχει να κάνει με δύο τηλεοπτικές σειρές που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. 

Το "Τατουάζ" του Alpha και την "Επιστροφή" του Ant1. Πρόκειται για δύο σειρές που κράτησαν τους τηλεθεατές στην μικρή τους οθόνη τους χειμερινούς μήνες και πλέον τώρα που φτάσαμε στο τέλος της σεζόν, η αγωνία κορυφώνεται.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε τοπικό επίπεδο, δύο από τα πρόσωπα της σειράς που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, είναι από τα μέρη μας, την Πάτρα και την γύρω περιοχή της, έστω και αν έχουν φύγει από εδώ και αρκετά χρόνια από την αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Παίζουν και οι δύο τους, δύο ρόλους κλειδιά στην εξέλιξη της υπόθεσης της κάθε σειράς και μάλιστα αρκετά καλά. Ο Νίκος Πολυδωρόπουλος στο "Τατουάζ", στον ρόλο του παρανοϊκού Ορφέα που σκοτώνει γυναίκες για να καθαρίσει τον κόσμο, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την υποκριτική του.

Το βλέμμα του, ο τρόπος που κινείται, οι μορφασμοί του, δείχνουν ότι έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου και ο νεαρός ηθοποιός από το Μαζαράκι ανταποκρίνεται με επιτυχία στον πιο ενδιαφέροντα ρόλο της σειράς. 

Από την άλλη ο Σωτήρης Δούβρης, αποδεικνύει ότι ένας ηθοποιός καθαρά θεατρικός που τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση (ή καλύτερα δεν είχε εμφανίσεις σε σταθερή βάση), μπορεί με ευκολία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ρόλου σαν και αυτόν που παίζει στην "Επιστροφή".

Ο αστυνομικός Δημήτρης Γιάνναρης είναι αυτός που καλείται να δώσει μία λύση στο μυστήριο και στο γρίφο των εγκλημάτων που έχουν γίνει, σε ένα δραματικό ρόλο, με τον Πατρινό ηθοποιό να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την δραματικότητα αυτή.  

Σε τελική ανάλυση αν η μυθοπλασία κέρδισε τα reallity τη φετινή τηλεοπτική σεζόν η Πάτρα έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό, μέσα από αυτές τις δύο ερμηνείες.