Χείμαρρος ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το τέλος του αγώνα του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικάνος τεχνικός ανάμεσα στα πολλά που είπε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ομορφιά της Πάτρας, επισημαίνοντας το πόσο του άρεσε σαν πόλη. 

Συγκεκριμένα ο τεχνικός του ΠΑΟ ξεφεύγοντας από το αγωνιστικό κομμάτι και αφού αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και στην λανθασμένη απόφαση του να μην κατέβει, στον Προμηθέα και την οργάνωση που είχε, μίλησε για την Πάτρα χαρακτηρίζοντας την great town, λέγοντας ότι θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα σπίτι στην αχαϊκή πρωτεύουσα το καλοκαίρι. 

Το κολακευτικά λόγια του Ρικ Πιτίνο για την Πάτρα έρχονται για να επιβεβαιώσουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει αυτή η πόλη για την τουριστική της ανάπτυξη. Ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος που ως γνωστόν ζει και εργάζεται στην Αμερική και γνωρίζει τόσο την Πάτρα, όσο και το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που μίλησε με όμορφα λόγια για αυτή την πόλη γράφει στο facebook τα εξής: 

"Άκουσα τον θρύλο Ρικ Πιτίνο στην συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, εκτός από τα κολακευτικά σχόλια για την οργάνωση της ομάδας αυτής, να αναφέρεται και στην Πάτρα ("great town") και να λέει πως ίσως αγοράσει σπίτι στην πόλη για το καλοκαίρι.

Δεν ξέρω κατά πόσον θα το πράξει. Όταν όμως έρχεται ένας άνθρωπος ευκατάστατος οικονομικά, ο οποίος έχει ένα σπίτι απίστευτο στο μεγαλύτερο "φιλέτο" του Μαϊάμι, να αναφέρεται στην Πάτρα ως πόλη για να έρθει κάποιος το καλοκαίρι, αντιλαμβάνεστε πόσο έχει υποτιμηθεί τουριστικά από εμάς τους ίδιους τους Πατρινούς.


Το έχω ξαναπεί: Έδειξα κάποτε σε ένα άτομο από την Καραϊβική την φωτογραφία αυτή από το ηλιοβασίλεμα στην μαρίνα και εντυπωσιάστηκε. Από την Καραϊβική. Για την Πάτρα. Πώς ακριβώς έχουμε αξιοποιήσει αυτήν την πόλη τουριστικά; Πώς την διαφημίσαμε;

Πού είναι, για παράδειγμα, όταν πηγαίνουμε στην έκθεση των New York Times, στο περίπτερο του ΕΟΤ; Από την πλευρά μου, εφόσον είμαστε εδώ και είμαστε καλά, θα επιδιώξω, εφόσον με το καλό διοργανώσουμε ξανά την εκδήλωση για το Πατρινό Καρναβάλι, να έχουμε πλέον αγγλόφωνα έντυπα και να στοχεύσουμε σε περισσότερους Αμερικανούς ή Ισπανόφωνους από αυτούς που είχαμε πέρυσι. Αλλά το θέμα δεν είναι κάποιοι άνθρωποι μεμονωμένα". 

Συμπερασματικά, το θέμα είναι τι κάνουμε ως πόλη, ο δήμος, οι φορείς και η πολιτεία που σχετίζεται με την τοπική κοινωνία, τι κάνουμε συλλογικά για αναδείξουμε ένα τόσο όμορφο μέρος που μπορεί και κερδίζει τόσο σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Πιτίνο.