Στον απόηχο του Κινήματος Αλλαγής και στην ανακοίνωση της 12άδας του ψηφοδελτίου της Αχαΐας, με την οποία το κόμμα θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, υπάρχει μία ικανοποίηση σε όλα τα εσωτερικά μέτωπα του ΚΙΝΑΛ και αν όχι σε όλα τουλάχιστον στα περισσότερα. 

Η παρουσία του Γιάννη Ταπεινού στο ψηφοδέλτιο θεωρητικά αποτελεί μία προσπάθεια του κόμματος για να γεφυρώσει το χάσμα που υπήρξε κατά την διάρκεια της περιφερειακής προεκλογικής περιόδου με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Για όσους θυμούνται πάντως ο κ. Ταπεινός είχε πάρει τότε σαφής αποστάσεις από το δημόσιο διάγγελμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη στο οποίο τόνιζε ότι η Περιφέρεια έχει ανάγκη από αλλαγής προσώπου, φωτογραφίζοντας τον τελικό νικητή των εκλογών Νεκτάριο Φαρμάκη. 

Από το στρατόπεδο του κ. Σπηλιόπουλου, άλλωστε αποκλείστηκε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, που ήταν στα στάνταρ ονόματα του ψηφοδελτίου, πριν από τις εκλογές. Από εκεί και πέρα δεν σημειώθηκαν κάποιες εκπλήξεις.

Στους σίγουρους ήταν από την αρχή ο Μαρίνος Σκανδάμης (ένας υποψήφιος που γεφυρώνει χάσματα ανάμεσα σε Παπανδρεικούς και Βενιζελικούς), ο Ηρακλής Ρούπας που έχει και αυτός αρκετές επιρροές, αλλά και ο Ανδρέας Τζουραμάνης ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και έχει δική δυναμική, αλλά και ρεύμα. 

Από τις εισόδους της τελευταίας περιόδου ήταν αυτή του πολιτικού μηχανικού Χρήστου Οικονόμου, ένα πρόσωπο που χαίρει την εκτίμηση του συνόλου σχεδόν των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, όπως και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, ενώ στις υποψηφιότητες που προέκυψαν στο... νήμα ήταν αυτή του Δημήτρη Φιλιππάτου, που έχει μία σημαντική αναγνωρισιμότητα στο Αίγιο και ένα έργο για να επιδείξει στο Λιμενικό Ταμείο του Αιγίου.  

Στις γυναίκες η Κατερίνα Σολωμού, παρά τις αρχικές της αντιρρήσεις, έχοντας πάρει τους περισσότερους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές, με την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου πείστηκε τελικά για να κατέβει υποψήφια, ενώ στα σίγουρα ονόματα ήταν αυτά της Ολυμπίας Λόης και της Λεμονιάς Νικολοπούλου.

Η Παρασκευή Λουκοπούλου προερχόμενη από το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας θεωρείται επιρροή του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ μέσα σε όλα αυτά προέκυψε και ένας αποκλεισμός της τελευταίας στιγμής στο πρόσωπο της γιατρού Αθηνάς Χρυσανθοπούλου που αρχικά ήταν στα στάνταρ ονόματα.