Ο εθισμός στα smartphone αποτελεί σύνηθες φαινόμενο που κάνει επιχειρήσεις και υπηρεσίες να βρίσκουν τρόπους να περιορίσουν αυτή τη συνήθεια.

Η Curry Pizza Company, είναι μια πιτσαρία στο Φρέσνο της Καλιφόρνια, που προσφέρει στους πελάτες έκπτωση εάν πιάσουν κουβέντα μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, οι κανόνες του καταστήματος προβλέπουν ότι οι πελάτες θα πρέπει να κλειδώσουν τα smartphone τους ενώ βρίσκονται στο εστιατόριο και απλά να μιλούν ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια του γεύματός τους. Η έκπτωση ισχύει για παρέες τεσσάρων ή και περισσοτέρων ατόμων εκ των οποίων όλοι θα πρέπει να έχουν smartphone. Εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την προσφορά, οι πελάτες θα μπορέσουν να φάνε δωρεάν μια μεγάλη πίτσα στην επόμενη επίσκεψή τους, όπως αναφέρει το perierga.

«Ο στόχος μας είναι να σταματήσουν οι παρέες που έρχονται στο μαγαζί να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ τρώνε και να μιλούν ο ένας στον άλλο περισσότερο», δηλώνει η εταιρεία Curry Pizza Company στο Facebook.

Η προσφορά ανακοινώθηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες, και μέχρι στιγμής, η εταιρεία Curry Pizza έχει προσφέρει περίπου 40 με 50 μεγάλες πίτσες δωρεάν.