Το Athens Music Week αποτελεί την 1η Διεθνή Συνάντηση για τη Μουσική Βιομηχανία στην Αθήνα και από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου βάζει την πόλη σε διεθνή μουσική τροχιά.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, 30 experts της Μουσικής Βιομηχανίας από το εξωτερικό συναντιούνται με πάνω από 80 καλλιτέχνες και επαγγελματίες από την Ελλάδα με στόχο την επαφή, τη δικτύωση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και απώτερο στόχο την ενδυνάμωση του μουσικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την προώθηση της Αθήνας ως διεθνή μουσικό τουριστικό προορισμό.

Μουσικοί, δημιουργοί, άνθρωποι της δισκογραφίας, PR experts, δημοσιογράφοι, managers, marketeers, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και του πολιτισμού κάθονται στο τραπέζι και συζητούν θέματα που αφορούν στη Μουσική Βιομηχανία.

Οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από ζητήματα μάρκετινγκ, επικοινωνίας, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης, προώθησης καλλιτεχνών στο εξωτερικό, οργάνωσης εκδηλώσεων, μουσικής παραγωγής, αξιοποίησης ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, δισκογραφίας, ασφάλειας, μετάκλησης και διαχείρισης καλλιτεχνών, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους η Μουσική μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του Athens Music Convention (18-19/06), Music Innovation Hub (18-19/06) και Music & the City (17-23/06) είναι: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Gazarte, Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Impact Hub Athens, Romantso, (ex) Bar Guru bar, Στοά Εμπόρων, Εθνικός Κήπος, Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, Πλατεία Θεάτρου, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας, Rudu Bar, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Το Athens Music Walk (21-23/06) περιλαμβάνει και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά: https://athensmusicweek.gr/

Τα εργαστήρια (workshops), οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις θα γίνονται στα αγγλικά ή στα ελληνικά χωρίς μετάφραση. Για την παρακολούθηση των workshops θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προεγγραφή.

Καθώς το πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς, μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα και τα social media.

Πληροφορίες:
www.athensmusicweek.gr
facebook.com/athensmusicweek
instagram.com/athens.music.week