Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μινσκ της Λευκορωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 30 Ιουνίου και σε αυτό θα πάρει μέρος η Πατρινή Δέσποινα Μουρτά που κατάφερε και έχει εξασφαλίσει το όριο για τη συμμετοχή της. 

Το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα εισιτήρια του ΣΕΓΑΣ και τον τρόπο μεταφοράς της εθνικής ομάδας στίβου ξεπεράστηκε μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού να βάλει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να δώσει μία λύση στο αδιέξοδο. 

Η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών θα πάει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του στίβου για να αγωνιστεί με το εθνόσημο, ελπίζοντας σε κάτι καλό και δίνοντας το παρών σε μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Η Δέσποινα Μουρτά έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ελίτ του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας και με τις παρουσίες της στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις έχει βάλει μπρος για να μεταπηδήσει και στους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης.

Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλλι πήρε μέρος στα Βενιζέλεια που έγιναν στα Χανιά την περασμένη Κυριακή, σε μία διοργάνωση που σημειώθηκαν αρκετά καλές επιδόσεις και το αποτέλεσμα από κάθε άποψη ήταν εξαιρετικό. 

Η διοργάνωση έγινε από το ΣΕΓΑΣ, τον Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος και τον Α.Ο. Κύδων Χανίων. Σίγουρα του πρόσωπο του αγώνα ήταν ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τέντογλου που ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερη προσπάθεια στα 8,18 μ.(0,8) στo 5ο του άλμα.

Ωστόσο, η Δέσποινα Μουρτά στην ίδια διοργάνωση έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, παίρνοντας την 6η θέση στα 400 μέτρα με 54.36. Η Πατρινή αθλήτρια ετοιμάζεται να πάει στην Λευκορωσία και η ομάδα που θα συμμετέχει στους αγώνες έχει ως εξής: 

100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) - Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ. Χ 600μ. Χ 400μ Χ 200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)