10ος Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης 2019

Ο Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατοδρόμος και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας διοργανώνουν τον 2ήμερο ποδηλατικό αγώνα «10ος Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης 2019»

ΑΘΛΗΜΑ: Ποδηλασία Δρόμου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 (Ατομική Χρονομέτρηση) και
Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 (Δρόμος Αντοχής)
ΤΟΠΟΣ: Νομός Ηλείας (Πύργος)

Ατομική Χρονομέτρηση:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ανδρών – Έφηβων – Γυναικών – Μάστερς
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Χρονομέτρησης: 17:00 (Οδός Κατακόλου, Πύργος Ηλείας)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πύργος – προς Κατάκολο – Αναστροφή – Πύργος. Σύνολο απόστασης: 17,6χλμ.

Δρόμος Αντοχής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ανδρών (και Εφήβων σε κοινή κατάταξη) – Γυναικών – Μάστερς – ΟΠΕΝ
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (για όλες τις κατηγορίες): 9:00 (Κεντρική Πλατεία Πύργου)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πύργος (προεκκίνηση) – ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας (εκκίνηση) - Αρχαία Ολυμπία – Κρέστενα – Ζαχάρω – Θολό – Επικούρειος Απόλλωνας – Ανδρίτσαινα (Τερματισμός) Σύνολο απόστασης: 127χλμ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα αυτοί για την ποδηλασία δρόμου. Στον αγώνα αντοχής οι Έφηβοι αγωνίζονται με ελεύθερο ανάπτυγμα γραναζιών. Στην Ατομική Χρονομέτρηση, για τους Έφηβους υπάρχει μέγιστο ανάπτυγμα 7,92μ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές ανήκουν σε σωματεία της ΕΟΠ (ελευθερο όριο συμμετοχών ανά σωματείο), στις κατηγορίες της προκήρυξης, και έχουν δελτίο της ΕΟΠ και κάρτα υγείας σε ισχύ για το 2019. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία ΟΠΕΝ, θα προσκομίσουν στην Γραμματεία των αγώνων ιατρική βεβαίωση αθλητικής ικανότητας. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για ατύχημα, φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12-06-2019 και μέχρι ώρα 20.00 με επιστολή ή fax. στο 2621024109 ή email στην διεύθυνση [email protected]

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην κατηγορία Μάστερς και Open η συμμετοχή είναι 10 ευρώ. Το παράβολο είναι εφάπαξ είτε ο αγωνιζόμενος συμμετέχει στον ένα ή και τους δυο αγώνες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Το Σάββατο θα λειτουργεί στην εκκίνηση της χρονομέτρησης από τις 15.00μμ. για παραλαβή των αριθμών του αγώνα. Την Κυριακή θα λειτουργεί από της 8.00 στον χώρο εκκίνησης. Τεχνικό συνέδριο και για τους δυο αγώνες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16.00μμ. στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων. Θα δοθούν αριθμοί στα αυτοκίνητα συνοδείας πριν την εκκίνηση του αγώνα αντοχής την Κυριακή το πρωί στην Γραμματεία.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Στον αγώνα χρονομέτρησης, συνοδεία και όπου απαιτείται τεχνική υποστήριξη θα παρέχεται από τους δηλωμένους συνοδούς των ομάδων. Επιπλέον, στον αγώνα αντοχής οι διοργανωτές θα παρέχουν όχημα υποστήριξης για μεταφορά προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων στον τερματισμό, καθώς επίσης για θα κατεβάσει μετά το τέλος των απονομών μέρος αθλητών και αντίστοιχα ποδηλάτων, στον Πύργο στο σημείο εκκίνησης, για όσους το επιθυμούν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στον αγώνα αντοχής θα υπάρχει επίσης και αυτοκίνητο – σκούπα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Χρονομέτρηση 15 Ιουνίου 2019 σε Άνδρες – Νέους Άνδρες – Έφηβους – Γυναίκες – Μάστερς Α,Β,Γ,Δ
1ος νικητής χρυσό μετάλλιο/δίπλωμα
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο/δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο/δίπλωμα
4ος , 5ος και 6ος νικητής δίπλωμα

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 16 Ιουνίου 2019 σε Άνδρες – Νέους Άνδρες – Έφηβους – Γυναίκες – Μάστερς Α,Β,Γ,Δ – Οπεν (άνω των 19 σε κοινή κατάταξη)
1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο/δίπλωμα
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο/δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο/δίπλωμα
4ος , 5ος και 6ος νικητής δίπλωμα

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ: Σύνολο: 230 ευρώ. Στον αγώνα αντοχής (16/6/19): 50 ευρώ στον νικητή, 50 ευρώ στον 2ο νικητή και 30 ευρώ στον 3ο νικητή, ανεξαρτήτου κατηγορίας. 50 ευρώ στον καλύτερο Έφηβο (βάση κατάταξης τερματισμού). 50 ευρώ στον πρώτο του Σπρίντ Ανάβασης ανεξαρτήτου κατηγορίας, (79,3χλμ, Φιγαλεία – κάτω από την αψίδα).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον αγώνα χρονομέτρησης στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού αμέσως μετά τον τερματισμό του τελευταίου ποδηλάτη, και την επικύρωση των αποτελεσμάτων.
Στον αγώνα αντοχής στην Ανδρίτσαινα οι απονομέςθα γίνουν στον χώρο τερματισμού. Οι απονομές θα ξεκινήσουν όταν θα έχουν τερματίσει οι πρώτοι στην 6αδα της κάθε κατηγορίας, για διευκόλυνση των σωματείων και των αθλητών προκειμένου να επιστρέψουν στους προορισμούς τους το συντομότερο χωρίς καθυστέρηση.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και τους βασικούς κανονισμούς της ΕΟΠ, αποφασίζει επί τόπου, τελεσίδικα η Αγωνόδικος επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Αναγνώστου Κωνσταντίνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κούβελας Κώστας 6987073021, Μαντάς Σάκης 6977249306

Η Γραμματέας