Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγαπάει τον αθλητισμό και έχει μία ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση στο μπάσκετ. 

Παρακολουθεί μάλιστα από κοντά την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια ο Προμηθέας Πατρών και σύμφωνα με το περιβάλλον του έχει μεγάλη εκτίμηση στον Βαγγέλη Λιόλιο και στη διοίκηση του σωματείου που έκτισε αυτό το οικοδόμημα, το οποίο πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και το πανελλήνιο μπάσκετ. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρά το βαρύ πρόγραμμα που έχει με τις περιοδείες του στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και τις συνεχείς συναντήσεις και επαφές, θα βρει χρόνο για να δώσει το παρών στον αγώνα που θα δώσει ο Προμηθέας Πατρών με τον Παναθηναϊκό, το απόγευμα της Τετάρτης στο "Δ. Τόφαλος". 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τιμήσει έτσι με την παρουσία του τον Βαγγέλη Λιόλιο και την ομάδα του Προμηθέα, σε ένα γήπεδο που αναμένεται να είναι κατάμεστο από κόσμο, καθώς δεν υπάρχουν πια άλλα διαθέσιμα εισιτήρια και που ασφαλώς θα έχει μία γιορτινή ατμόσφαιρα για την οποία έχουν φροντίσει οι άνθρωποι του Πατρινού σωματείου. 

Και μπορεί κάποιες φήμες να επιμένουν και να λένε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι και τόσο τυχερός - ο ίδιος στο παρελθόν έχει κάνει πλάκα με αυτές δείχνοντας ότι διαθέτει και χιούμορ - ωστόσο την τελευταία φορά που επισκέφτηκε τον Προμηθέα και την Πάτρα, την επομένη η Πατρινή ομάδα είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με διαφορά. 

Ήταν τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού πάει για να μιλήσει στο Royal στο Παλαιό Πτωχοκομείο, είχε περάσει μία βόλτα από το γήπεδο του Προμηθέα και φορώντας τα αθλητικά του είχε προλάβει να ρίξει ορισμένα σουτάκια. Το "τρίποντο" βέβαια ήρθε κάποιους μήνες αργότερα με τις ευρωεκλογές και να δούμε τι θα δείξει ο πίνακας στις εθνικές εκλογές. 

Πάντως, κρίνοντας από την αναγγελία του να κατέβει επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, στον αιφνιδιασμό πρέπει να τα πηγαίνει μία χαρά...


Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάσκετ με τον Προμηθέα Πάτρας