Μία εμπειρία που σίγουρα θα έχει να θυμάται για πολλά χρόνια ακόμα, μέσα σε όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που του έχει προσφέρει ο αθλητισμός, έζησε ο πρωταθλητής ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης

Ο αθλητής του Πήγασου Κυψέλης που ζει στην Πάτρα πήρε ενεργά μέρος στην τελετή Αφής Φλόγας στους Δελφούς που έγινε στο πλαίσιο του Ομφάλιου Αγώνας Αντοχής 130km, o οποίος κυκλώνει στην κυριολεξία την οροσειρά του Παρνασσού.

Η τελετή ακολούθησε το όλο τελετουργικό, συνδέοντας την αγωνιστική αυτή δράση με τη μυθολογία που θέλει τους Δελφούς ως τον ομφαλό της γης, το μέρος όπου συναντήθηκαν οι αετοί που έστειλε ο Δίας από την Ανατολή και τη Δύση για να αναζητήσουν το κέντρο του κόσμου.

Ο Λουκάς Καταπόδης πήρε την ιερή φλόγα και όπως έγραψε στο facebook ένιωσε ένα ατέρμονο δέος για την εμπειρία του αυτή. "Ευχαριστώ για άλλη μία φορά που μου δόθηκε η τιμή να συμμετάσχω στην τελετή αφής φλόγας στους Δελφούς. Το Δέος ήταν ατέρμονο μπροστά στις Ιέρειες, καθώς και η συγκίνηση ανεκτίμητη, στο κράτημα της Δάδας, μαζί με τoν γηραιότερο αθλητή και προσωπικό μου φίλο Σπύρο Χρυσανθόπουλο. 

Η θετική ενέργεια που μας μετέφεραν ήταν αρκετή, τόσο για να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες μας, όσο και για να απολαύσουμε τον αγώνα. Το χρυσό μετάλλιο και η πρώτη θέση στην γενική των κατηγοριών ήταν αφιερωμένη στις περσινές μικρές μου ιέρειες, Άρτεμης και Νεφέλη, οι οποίες φέτος δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω σημαντικών υποχρεώσεών τους". 


(Οι φωτογραφίες είναι του Νάσου Τριανταφύλλου).