Μπορεί ο Πατρινός Ανδρέας Σάμαρης να παραδέχθηκε ότι η εμφάνιση της εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Ιταλία ήταν απογοητευτική, ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ασκείται τόσο μεγάλη πίεση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ απομένουν ακόμη επτά ματς για τα προκριματικά του Euro 2020.

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού παιχνιδιού με την Αρμενία, εκπροσωπώντας τους διεθνείς: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να αναλύσω τα λάθη που έγιναν. Πάντως, έγιναν και προσωπικά και ομαδικά λάθη. Ο καθένας θα πρέπει να δει τι έγινε λάθος μέσα από την ανάλυση που έγινε και θα φανεί την Τρίτη αν μάθαμε από αυτά».

Στη συνέχεια είπε: «Η πνευματική προετοιμασία δεν μπορεί να έρθει από κάποιον τρίτο, αλλά δεν δούλεψε στα τελευταία δύο επίσημα ματς. Είναι κάτι που συζητήσαμε χθες και θα αλλάξει σίγουρα με την Αρμενία. Είναι δεδομένο. Μας στενοχωρεί η εικόνα που αφήσαμε στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και περιμένει να δει ένα καλό πρόσωπο».

Τέλος, ο άσος της Μπενφίκα σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση πίεση, ενώ υπάρχουν ακόμη 7 ματς και 21 βαθμοί. Εμείς από μόνοι μας θέλουμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς, γιατί δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας η εμφάνιση με την Ιταλία. Αν παίζαμε όπως μπορούμε, δεν θα χάναμε με 3-0 από την Ιταλία. Πιστεύω πως με την Αρμενία θα βγει η ελληνική ψυχή και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει».