Μπορεί η σχολική σεζόν για τους μαθητές της Πάτρας να έχει ολοκληρωθεί όμως ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν και ο εξοπλισμός του απαραίτητου υλικού για τη νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει. 

Κρίνοντας τουλάχιστον από την κίνηση που έκανε ο δήμος και η αρμόδια αντιδημαρχία. Ο δήμος ξεκίνησε να διανέμει αθλητικό υλικό στα σχολεία της Πάτρας, περιλαμβάνοντας σε αυτό μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ χάντμπολ, δίκτυα για στεφάνια μπασκέτας, κώνους, φιλέ βόλεϊ και δίχτυα για τέρματα χάντμπολ. 

Το γεγονός αυτό, μοιράζοντας δηλαδή υλικό, όταν καλά - καλά δεν έχει τελειώσει η προηγούμενη σχολική σεζόν, δείχνει από μόνο του το βάρος που δίνει η δημοτική αρχή στον αθλητισμό και ειδικότερα στην άθληση στα σχολεία. Εξάλλου, η κίνηση αυτή του δήμου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε εκπαιδευτικούς και κυρίως στους γυμναστές που γνωρίζουν ότι έχει να δοθεί αθλητικό υλικό στα σχολεία εδώ και αρκετά χρόνια από τότε που καταργήθηκε ο ΟΚΣ. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ελλείψεις αυτές που αφορούσαν τον αθλητισμό στα σχολεία, ένας τομέας που σε αυτές τις ηλικίες σχετίζεται άμεσα με το παιχνίδι και την χαρά, κάτι που αποτελεί ανάγκη για τα παιδιά, συνήθως καλύπτονταν από τους συλλόγους των γονέων που αναγκάζονταν να αγοράσουν μπάλες και άλλα είδη αθλητικού υλικού, δίνοντας από το περίσσευμα τους. 

Τι γινόταν αν οι γονείς δεν είχαν και δεν μπορούσαν να δώσουν; Τότε το... μπαλάκι πήγαινε στην διεύθυνση του σχολείου που εξουσιοδοτούσε τον γυμναστή στο να βρει τρόπους για να εξασφαλίσει τους πόρους για το αθλητικό υλικό. Η κίνηση αυτή τη δήμου επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά το βάρος που δίνει στις σχολικές ανάγκες και ότι τα σχολεία αποτελούν για την δημοτική αρχή προτεραιότητα.