Παρά τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς της, η Ελένη Βαΐτσου βρίσκει πάντα χρόνο για να ξεκουραστεί και να κάνει όλα όσα αγαπάει: «Όταν δεν έχω υποχρεώσεις, προσπαθώ να κοιμάμαι μέχρι το μεσημέρι. Όταν έχω δουλειά όμως, ξυπνάω πανεύκολα, το ξυπνητήρι μου χτυπάει μία φορά, δεν υπάρχει δεύτερη. Προσπαθώ να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και από εκεί και πέρα το πρόγραμμά μου εξαρτάται από την περίοδο που διανύω στη ζωή μου. Άλλες φορές θέλω να βγαίνω συνέχεια έξω και άλλες προτιμάω να κάθομαι σπίτι μου και να διαβάζω. Κατά περιόδους έχω ανάγκη τα πάντα», εξηγεί στο PEOPLE.

Φαίνεται ότι πατάει γερά στα πόδια της και μου δίνει την αίσθηση ότι αγαπάει την ανεξαρτησία της. Πώς είναι, όμως, όταν ερωτεύεται; «Είμαι πολύ ψύχραιμη. Δεν θα δείξω εύκολα ότι είμαι ερωτευμένη. Θα αργήσω πολύ να το δηλώσω. Δεν ερωτεύομαι ποτέ κεραυνοβόλα. Δένομαι στην πορεία με μικρά καθημερινά πράγματα του άλλου. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι στην αρχή κρατάω μικρό καλάθι και δεν ενθουσιάζομαι. Βασικά αυτό το έχω στα πάντα στη ζωή μου».

Δεν ασχολείται με παιχνίδια εξουσίας στη σχέση και αγαπάει την ειλικρίνεια. Δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ της την απιστία σε μια σχέση και, όπως λέει, αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς θα έφευγε μακριά από τον άνθρωπο που την πρόδωσε. Αν και δεν συμβιβάζεται εύκολα, παραδέχεται: «Έχω υπάρξει σε σχέση με άνθρωπο που δεν περνούσα καλά, δεν γελούσα. Να σου πω όμως τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Απλώς κάποια στιγμή βαριέσαι. Δεν μου αρέσει η μιζέρια και δεν αντέχω την γκρίνια».

Τα σχόλια και οι απαντήσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πέσει πάνω σε story της στο Instagram και βλέπω τις χιουμοριστικές απαντήσεις που δίνει στους διαδικτυακούς της φίλους. «Το χιούμορ μου συχνά παρεξηγείται. Στους χίλιους ανθρώπους που θα μου στείλουν και θα το ζητάνε, υπάρχουν και κάποιοι που με βρίζουν ή μου γράφουν “γιατί είσαι ειρωνική” ή “γιατί μιλάς τόσο άσχημα”. Δεν καταλαβαίνω, βέβαια, τι εννοούν άσχημα, γιατί δεν έχω βρίσει ποτέ. Εντάξει, δεν έχουμε όλοι το ίδιο χιούμορ και κάποιοι δεν έχουν καθόλου» εξηγεί.

Η Ελένη οχυρώθηκε σωστά από τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση: «Έπεφταν στο χέρι μου περιοδικά, αλλά ό,τι κι αν έγραφαν για κάποιο λόγο δεν με ένοιαζε. Μπορεί να με εκνεύριζε, αν το έβρισκα τραβηγμένο, αλλά δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο να ζητήσω τον λόγο γιατί κάποιος γράφει κάτι. Νομίζω, αν αρχίσεις να απαντάς, δεν έχει τελειωμό. Ανοίγεις τον ασκό του Αίολου και πρέπει να ασχολείσαι όλη μέρα με αυτό. Δεν γίνεται να ζεις έτσι, γιατί χάνεις τον εαυτό σου».