Το "The Bridge Experience" πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα, με 1.000 δρομείς να παίρνουν μέρος σε ένα δρομικό γεγονός που είχε έναν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ διοργανώθηκε, όπως είπαν όλοι όσοι συμμετείχαν, σε επαγγελματικά πλαίσια. 

Αυτό που έκανε εντύπωση σε πολλούς που πήραν μέρος είναι ότι μαζί με τους δεκάδες δρομείς από την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδος, είναι ότι έτρεξαν άτομα από το εξωτερικό. Άτομα από την Μεγάλη Βρετανία, από την Γαλλία, από την Γερμανία και από άλλα μέρη της Ευρώπης που ταξίδεψαν στην Πάτρα για να πάρουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. 

Το δρομικό κίνημα εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει σε μέρη μόνο και μόνο για να πάρει μέρος σε τέτοιους αγώνες σαν αυτόν που έγινε στην Πάτρα. Πέρα όμως από τις συμμετοχές η διοργάνωση αυτή είχε και έναν καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που συγκεντρώθηκε για τους τρεις σκοπούς που θα ενίσχυε η εκδήλωση, τις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου, τους συλλόγους που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και τους μικρούς μαθητές των ακριτικών νησιωτικών περιοχών της χώρας, αγγίζει τις 3.000. 

Πρόκειται για ένα χρηματικό ποσό που θα βοηθήσει και θα δώσει ανάσα και στους τρεις σκοπούς που θα ενισχύσει. Το θετικό είναι ότι όπως φάνηκε στην διάρκεια των αγώνων και στις τρεις κούρσες που πραγματοποιήθηκαν είναι ότι το δρομικό κίνημα εξαπλώνεται και η Πάτρα έχει καίριο ρόλο σε αυτό με τις διοργανώσεις που γίνονται κάθε τόσο σε αυτή.