Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. ρόφημα σόγιας AdeZ
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. νερό, + έξτρα, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. ρόφημα σόγιας AdeZ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας AdeZ, το ταχίνι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία σούπα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το ρόφημα σόγιας AdeZ, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com