Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Frigoglass για το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Δυτική Αχαΐας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, επικοινώνησε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κ. Θανάση Παπαστεφανόπουλο.

Ο Γ.Γ. τον ενημέρωσε ότι πρόκειται να γίνει τριμερής συνάντηση (Υπουργείο Εργασίας-εργαζόμενοι-εργοδοσία) την προσεχή Πέμπτη, 13/9/2019. Ο βουλευτής επεσήμανε στον Γ.Γ. την ανάγκη εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων τόσο για την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους όσο και για την αναπτυξιακή διάσταση για το νομό Αχαΐας.

"Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο σε αλυσίδα γεγονότων που εμφανίστηκαν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Υπέρμαχοι της νεοφιλελεύθερης λιτότητας σε Ευρώπη και Ελλάδα, αναθάρρησαν μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ελπίζοντας στην ολική επαναφορά της λιτότητας. Μετά την επισήμανση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απολύσεις συμβασιούχων, για τις οποίες τοποθετήθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουμε το κλείσιμο 2 εργοστασίων και την “απεργία” των διαγνωστικών κέντρων.

Ο στόχος είναι διπλός και σαφής. Αφενός να πληγεί η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να δοθούν σαφή μηνύματα για την αποδιάρθρωση του χώρου της εργασίας και των υπηρεσιών υγείας. Δύο από τους τομείς όπου το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι προοπτικές για το αύριο της κοινωνίας είναι σαφείς. Τα δύο εναλλακτικά σχέδια είναι μπροστά στους πολίτες. Στις 7 Ιουλίου η επιλογή θα είναι κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της χώρας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αχαΐας.