Ξεκινούν απόψε στην Πάτρα, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Χορού των ΚΑΠΗ, με γενικό θέμα: «Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή».

Φέτος συμμετέχουν 12 ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα και βέβαια από την Πάτρα και συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λάρισας, Μήλου, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Άρτας, Αγρινίου, Πωγωνίου (Ιωάννινα), Σικυωνίων (Κορινθία).

Οι χορευτικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Θεατράκι της Μαρίνας και στην Πλατεία Γεωργίου και την Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου.

Η αυριανή μέρα, Τρίτη 11 Ιουνίου, είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση. Οι επισκέπτες μας θα ξεναγηθούν και σε πολλά αξιοθέατα της πόλης μας,  με συνεργασία των εργαζομένων του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, του Χορευτικού τμήματος του Δήμου μας και με την συμμετοχή εθελοντών μας.

Από σήμερα βρίσκονται στην πόλη μας, περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες και συνοδοί και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα  επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε μαζί τους χορούς, έθιμα, παραδόσεις και ιδέες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας.