Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Πάτρα, προχώρησαν τη Δευτέρα οι 90 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Frigoglass, μετά την ανακοίνωση της Εταιρείας την περασμένη Παρασκευή για αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Κάτω Αχαΐα.

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας προγραμματίζουν σειρά κινητοποίησεων με στόχο την άρση της απόφασης της Διοίκησης της Εταιρείας. Παρόντα στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν και μέλη του Προεδρείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ανασταλεί η διαδικασία των απολύσεων που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, με παρέμβαση του υπουργείου εργασίας και παράλληλα με ευθύνη του υπουργείου να οριστεί τριμερής επιτροπή για την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι. Μάλιστα μίλησαν απευθείας με τον γγ του υπουργείου εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θε έχει επικοινωνία με την διοίκηση της Frigoglass ώστε να ανασταλούν οι αυριανές απολύσεις. Ο κ. Νεφελούδης είπε ωστόσο στους εργαζόμενους πως δεν μπορεί να προεξοφλήσει την αποδοχή από την εταιρεία αυτού του αιτήματος.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Frigoglass ΑΒΕΕ Κ. Αχαΐας " Η Αλληλεγγύη"

ΤΟ Δ.Σ. του σωματίου μας καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης Frigoglass να διακόψει την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και να κλείσει την μονάδα παραγωγής στην Κ. Αχαΐα.

Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον δρόμο στην πιο κρίσιμη επαγγελματικά ηλικία και με μέγιστες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα οι εργαζόμενοι δηλώνουν την συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το κλείσιμο Frigoglass αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες όλων όσων παρέχουν πλήθος διευκολύνσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, και τώρα επιτρέπουν να πετούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.

Παράλληλα αναδεικνύει την ευθύνη των αρμόδιων φορέων απέναντι στο ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των απολυόμενων.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τους φορείς της περιοχής να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της επανένταξης των εργαζομένων.