Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνεχίζει τις δράσεις του. Αναλυτικά τα νέα του ιδρύματος, έχουν ως εξής:

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση χορήγησε πιστοποίηση επιπέδου 6, στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του διαδικασίες, με βάση τις αρχές του προτύπου ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015). Κατά τη διαδικασία Πιστοποίησης του ΠΠΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος και η  Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας με τη Διοίκηση και την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Η πιστοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτόπιες επισκέψεις επιτροπών εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του Τμήματος. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέδραμαν και  εργάστηκαν με αφοσίωση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης ΠΠΣ.

14η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΕΠ, λοιπό προσωπικό και φίλοι του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, συμμετείχαν και φέτος, για 14η χρονιά, στην «Ημέρα Αθλητισμού» του Πανεπιστημίου Πατρών, που οργανώθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Οι φοιτητικές αθλητικές δράσεις περιελάμβαναν τους τελικούς αγώνες Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, αγώνες στίβου, καθώς και χορευτικό πρόγραμμα από τη φοιτητική ομάδα χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Κατά τη διάρκεια της γιορτινής αυτής ημέρας, αναδείχτηκε η σημαντικότητα της μαζικής και αγωνιστικής συμμετοχής των φοιτητών και φοιτητριών στις αθλητικές δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, στις σύγχρονες, ποιοτικές και πολυποίκιλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

  • 57ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία διοργανώνει το «57ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 14-16 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρεία θεματολογία, παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών και εισηγήσεις επιφανών επιστημόνων στον τομέα της Παιδιατρικής. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.ped-congress.gr/

5 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Το «Πράσινο Πανεπιστήμιο» ασχολείται, μεταξύ άλλων, με ζητήματα ενέργειας, ανακύκλωσης, καταγραφής και διαχείρισης αποβλήτων, ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  και έχει σαν αποστολή την καλλιέργεια της αειφορίας στη Πανεπιστημιακή κοινότητα και πέρα από αυτή. Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του «Πράσινου Πανεπιστημίου» στο σύνδεσμο: http://green.upatras.gr/

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ

Μετεωρολογικός και Ακτινομετρικός Σταθμός

Στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου  λειτουργεί μετεωρολογικός και ακτινομετρικός σταθμός, που μετρά τις ακόλουθες παραμέτρους: θερμοκρασία και σχετική υγρασία περιβάλλοντος, διεύθυνση και ταχύτητα ανέμου, ατμοσφαιρική πίεση, ύψος βροχής, ηλιακή ακτινοβολία. Η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο των βασικών παραμέτρων και των δύο σταθμών είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο: για τον μετεωρολογικό σταθμό στη διεύθυνση: http://mymeasurements.eu/u/lapup/meteo.php?lang=elκαι για τον ακτινομετρικό στη: http://mymeasurements.eu/u/lapup/solar.php?lang=el.