Μεγάλη επιτυχία κατάφερε η Πατρινή βαδίστρια Σοφία Αλικανιώτη στην Λα Κορούνια της Ισπανίας. 

Η αθλήτρια του Ιλισού στο διεθνές μίτινγκ βάδην που έγινε εκεί, εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under 23, στο Γκέφλε της Σουηδίας, πετυχαίνοντας ένα χρόνο που συνέτριψε το όριο. 

Συγκεκριμένα η αθλήτρια του Ναπολέων Κεφαλόπουλου πέτυχε στα 20 χιλιόμετρα χρόνο 1:40:10, τη στιγμή που το όριο ήταν 1:42:00. Η Σοφία Αλικανιώτη πάει έτσι στην Σουηδία με έναν αρκετά καλό χρόνο, έχοντας δείξει ότι έχει την αγωνιστική κατάσταση και τη φόρμα για να πετύχει το καλύτερο που μπορεί εκεί, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. 

Η επιτυχία της αθλήτριας ικανοποίησε άπαντες στο βάδην και έδειξε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες στο συγκεκριμένο σπορ. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα γίνει στις 11 με 14 Ιουλίου και η Ελλάδα, με την Σοφία Αλικανιώτη, έχει εξασφαλίσει στο βάδην ήδη οκτώ προκρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για το 2019. 

Η 21χρονη αθλήτρια επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μαζί με την Σοφία Αλικανιώτη έτρεξε στον ίδιο αγώνα στην Λα Κορούνια και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει.