Ποιος σας είπε ότι το καλοκαίρι είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε στις παραλίες για μπάνιο; 

Από τη στιγμή που στις κορυφές του Χελμού τα χιόνια δεν έχουν ακόμα λιώσει, αυτοί που αγαπούν το βουνό και λατρεύουν τα χειμερινά σπορ, μπορούν να ανέβουν στις πλαγιές, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να κάνουν σκι. 

Όταν προχωράς βέβαια σε αυτό το τολμηρό εγχείρημα αρχές Ιουνίου, έχεις λίγες ελπίδες να τα καταφέρεις, αφού και χιόνι να βρεις στο βουνό, μάλλον θα είναι τόσο λίγο που το πολύ-πολύ να παίξεις ένα χιονοπόλεμο ή να φτιάξεις ένα χιονάνθρωπο. Ο Γιώργος Κανδρής μαζί με ένα φίλο του πάντως δεν πτοήθηκαν από τον ερχομό του Ιουνίου. 

Είδαν χιόνι στις κορυφές του Χελμού, έβαλαν στις σκάρες του αυτοκινήτου τα παγοπέδιλά τους και προχώρησαν σε αυτό για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Περιγράφοντας το εγχείρημά τους ο Γιώργος Κανδρής γράφει στο kalavrytanews: 

"Μια μαγική σαιζόν είναι αυτή που ζούμε. Τα βουνά μας έχουν χιόνια και ας μπήκε Ιούνης! Κουμπώνουμε ski από τα μέσα Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει... Δεν ήθελε και πολύ σκέψη το να κάνουμε πράξη, αυτό που ονειρευόμαστε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού... SKI!!!

Μέσα σε ελάχιστες ώρες όλα είχαν κανονιστεί και την ώρα που κάποιοι άλλοι τα έπιναν και χόρευαν εμείς ξεκινάγαμε, αχάραγα, για τον αγαπημένο μας Χελμό. Το να σε κοιτάνε σαν UFO όταν έβλεπαν τα ski μας, πάνω στις σχάρες του αυτοκινήτου, Ιούνη μήνα στην Αθήνα, ευτυχώς δεν μας άφησε ψυχολογικά". 

Μάλιστα ο Γιώργος Κανδρής που όπως ήδη έχουμε καταλάβει έχει μπόλικο χιούμορ και τρέλα μαζί, ανέβασε τις φωτογραφίες από το εγχείρημά τους στο προσωπικό του blog, το g-kandris.blogspot.com. 

Δείτε φωτογραφίες και πάρτε μία γεύση από τι θα καταφέρετε σε περίπτωση που επιχειρήσετε και εσείς κάτι ανάλογο. 



Ο Χελμός πάντως είναι υπέροχος ως τοπίο και το καλοκαίρι