Δηλώνει μόνη επειδή δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο σύντροφο.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου σε πρόσφατη συνέντευξή της, ανέφερε ότι οι άντρες δεν την φλερτάρουν πολύ, ότι είναι πολύ πιο ευαίσθητη και ντροπαλή απ’ όσο δείχνει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γινόταν ποτέ κριτής σε ριάλιτι μαγειρικής.

«MasterChef». Η δική σου άποψη για όλο αυτό; Θα πήγαινες κριτής σε ένα τέτοιο σόου;

«Μπήκε στη ζωή μας και γίναμε όλοι ξαφνικά κριτές… Σεφ γίνεσαι αν κάψεις τα χέρια σου και αν λιώσεις παντελόνια στην κουζίνα σου. Η λέξη σεφ σημαίνει αρχηγός στα γαλλικά. Ντρεπόμαστε να πούμε μάγειρας; Και λέμε σεφ; Πότε πρόλαβες να γίνεις σεφ 22 χρονών; Ο Γάλλος στα 50 του λέγεται σεφ στην κουζίνα του. Ο μάγειρας ξέρει την κουζίνα του καλά. Υπάρχουν κι αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα από κουζίνα… Όχι δεν θα ήθελα να πάω κριτής σε ένα τέτοιο σόου. Είναι ωραίο σόου αλλά πολύ επικριτικό».

Αν είχες ένα μαγικό ραβδί τι θα άλλαζες;

«Τίποτα από όλα όσα έχω κάνει, θα ξαναέκανα τα ίδια. Με τα ίδια λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε. Δεν ήθελα να χωρίσω αλλά χώρισα, είμαι πολύ σπιτόγατος και μου αρέσει να «άνω και δουλειές στο σπίτι. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Εγώ στα μαγαζιά μου κάνω τα πάντα. Από το να σκουπίσω τα ποτήρια μέχρι και την αυλή μου. Και στην κουζίνα επίσης κάνω τα πάντα. Δεν διατάζω…

Στην Τουρκία έχεις 95 άτομα προσωπικό κι όλοι άντρες… Πώς το κατάφερες αυτό;

«Είναι δύσκολο αλλά το κατάφερα. Το πιο βασικό στοιχείο πίστεψε με είναι ο σεβασμός που έχουμε όλοι μας μεταξύ μας. Όλοι με φωνάζουν Ανέ που σημαίνει Μάνα... δεν είναι τυχαίο!».

Οι άντρες σε φλερτάρουν; Ή φοβούνται;

«Αν ρωτάς αν είμαι μόνη μου... Είμαι μόνη μου. Φλερτάρουν αλλά όχι πολύ κάποιες φορές οι άντρες φοβούνται και τις τόσο δυναμικές γυναίκες. Ίσως δεν έχω βρει ακόμα και τον κατάλληλο σύντροφο. Δεν είμαι τόσο δυναμική όσο δείχνω, είμαι πολύ πιο ευαίσθητη και κατά βάθος ντροπαλή».

Πώς θα νιώσεις όταν οι γιοι σου, σου πουν ότι θα γίνεις γιαγιά;

«Ωραίο αυτό. Χαίρομαι δεν στο κρύβω του παιδιού μου το παιδί δυο φορές παιδί μου. Αλλά όποιος θέλει παιδί να το μεγαλώσει κιόλας. Δεν κλείνομαι μέσα εγώ, θέλω να ταξιδεύω και να γράφω βιβλία», λέει στο Χάι.