Μπορεί να έχετε συνδέσει στο μυαλό σας τα παγάκια με ένα κρύο ρόφημα αλλά οι χρήσεις τους είναι πολύ περισσότερες από αυτές που φαντάζεστε.

Ψάξαμε και βρήκαμε διάφορους τρόπους που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παγάκια στην καθημερινότητά σας. Εκτός από τα θαύματα που κάνουν στην κυτταρίτιδα (δοκιμάστε να βάζετε ένα παγάκι την ημέρα στην προβληματική περιοχή), τα παγάκια χρησιμεύουν σε πολλές άλλες καταστάσεις τις καθημερινής ζωής.

Κάντε το ρύζι και πάλι φρέσκο Έχετε παρατηρήσει πως το ρύζι όταν ξαναζεσταίνεται για δεύτερη φορά δεν είναι τόσο νόστιμο και σκληραίνει; Μπορείτε να κάνετε το ρύζι σας να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από την κατσαρόλα, βάζοντας ένα παγάκι μέσα στο κατσαρολάκι που θα το ζεστάνετε ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Για τον φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να προσέξετε να καλύψετε την επιφάνεια που περιέχει το ρύζι και το παγάκι με μια ζελατίνα την οποία θα τρυπήσετε μερικές φορές.

Αφαιρέστε το λίπος Ρίξτε μέσα σε σούπες μερικά παγάκια και αφήστε τα για λίγα δευτερόλεπτα σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα παγάκια σας και θα παρατηρήσετε πως θα έχει κολλήσει σε αυτά το περίσσιο λίπος. Αυτό το τρικ είναι φανταστικό και κάνει το πιάτο σας πιο υγιεινό μόνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Βγάλτε τις τσίχλες Αν έχει κολλήσει τσίχλα στο τραπέζι, στο χαλί, στην πετσέτα θαλάσσης ή σε κάποιο ρούχο μπορείτε πανεύκολα να τη βγάλετε βάζοντας πάνω ένα παγάκι. Μετά από λίγη ώρα η τσίχλα θα αφαιρεθεί πανεύκολα.

Κάντε τη σος πιο light Αν το παρακάνατε με τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο στη σος που ετοιμάσατε για τη σαλάτα σας, τότε υπάρχει λύση. Βάλτε ένα παγάκι μέσα στο σέικερ με την σως και κουνήστε για λίγη ώρα. Στη συνέχεια αφαιρέστε το παγάκι και η σος σας θα είναι πολύ πιο ελαφριά.

Ποτίστε τα λουλούδια σας Αντί να βάλετε νερό στα λουλούδια σας μπορείτε να ρίξετε 4-5 παγάκια σε κάθε γλάστρα. Φροντίστε μόνο να μην ακουμπήσουν τα παγάκια πάνω σε ρίζες γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας χαλάσουν τα φυτά.

Παγάκι με λεμόνι Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παγάκια λεμονιού και να βάζετε ένα παγάκι σε κάθε ποτήρι νερού που πίνετε 1-2 φορές την ημέρα. Ο χυμός λεμονιού κάνει πολύ καλό στον οργανισμό και είναι ένα πολύ καλό αντιοξειδωτικό. Επίσης τώρα το καλοκαίρι ο χυμός από λεμόνι βοηθάει πολύ στις ουρολοιμώξεις.

Μουδιάστε τη γλώσσα σας Αν το παιδί σας ή εσείς οι ίδιοι δεν συμπαθείτε τη γεύση κάποιων φαρμάκων ή σιροπιών μπορείτε να γλείψετε για λίγη ώρα ένα παγάκι ώστε να μουδιάσει η γλώσσα σας και να μην νιώσετε έντονα τη γεύση του φαρμάκου.

Πηγή: spirossoulis.gr