Μήνυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Καστελόριζου, απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση και πρόκληση, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται το νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης, που το Σάββατο βρέθηκε στη Ρόδο, συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. «Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πριν ακόμη ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος επέλεξα να βρεθώ στο Καστελόριζο γιατί από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αυτό το πανέμορφο νησί μπορεί να είναι το απώτατο γεωγραφικό σημείο της πατρίδας μας, είναι όμως το κέντρο της καρδιάς του κάθε Έλληνα», συμπλήρωσε και δεσμεύθηκε ότι θα είναι πάντα στην ακριτική Ελλάδα.

«Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, που είχε την ευκαιρία να κάνει βόλτα στο φυσικό λιμάνι του Καστελόριζου, αλλά και να μιλήσει με κατοίκους και τουρίστες, που του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Μεγίστης ότι για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών. «Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και την πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Καστελόριζου, καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία. Επιπλέον, συναντήθηκε με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποία απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή 3 ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα.