Η κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στη Μ. Βρετανία έχει εξελιχθεί σε… κούρσα εξομολογήσεων, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί παραδέχονται ότι έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Το Σάββατο ανέβηκε στους έξι το «σκορ» με τους επίδοξους διαδόχους της Μέι που έχουν παραδεχθεί ότι έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παρελθόν. Αρχικά, ο Μάικλ Γκόουβ αποκάλυψε ότι έχει πάρει κοκαΐνη, αρκετές φορές μάλιστα, πριν από 20 χρόνια, όταν ήταν δημοσιογράφος. Λίγες ώρες μετά την εξομολόγηση του υπουργού Περιβάλλοντος, μία άλλη διεκδικήτρια της πρωθυπουργίας έκανε τη δική της αποκάλυψη. Ο λόγος για την Αντρεα Λίντσομ, η οποία δήλωσε ότι όταν ήταν φοιτήτρια κάπνισε «χόρτο».

Από κοκαΐνη μέχρι μιλκσέικ με κάνναβη

Πλέον, σύμφωνα με τη Mirror, τρεις από τους πολιτικούς που έχουν μπει στη μάχη για τη διαδοχή της Ντάουνινγκ Στριτ έχουν παραδεχθεί ότι έχουν δοκιμάσει ναρκωτικά: τρεις κάνναβη, δύο ότι έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης και ένας ότι έχει καπνίσει όπιο.

Ηδη, ο 46χρονος Ρόρι Στιούαρτ είχε απολογηθεί δημόσια επειδή έχει καπνίσει όπιο σε γάμο στο Ιράν. Ο Τζέρεμι Χαντ έχει αποκαλύψει ότι είχε πιει μιλκσέικ με κάνναβη, όταν είχε ταξιδέψει στην Ινδία. Και ο Ντόμινικ Ράαμπ έχει παραδεχθεί ότι κάπνισε κάνναβη ως φοιτητής. Από τη λίστα των εξομολογήσεων για τα ναρκωτικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μπόρις Τζόνσον. Ο 54χρονος που θεωρείται φαβορί να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι έχει πει ότι όταν ήταν φοιτητής δοκίμασε κοκαΐνη και κάνναβη.

Η μόνη… τρέλα της Μέι

Βέβαια, δεν είναι οι μόνοι που έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια εξομολόγηση. Ο Ντέιβιντ Κάμερον στο παρελθόν έχει πει πως κάπνισε κάνναβη όταν σπούδαζε στο Ιτον, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ολα αυτά μοιάζουν τόσο «ξένα» στον κόσμο της Μέι. Εκείνη έχει δηλώσει ότι η μεγαλύτερη αταξία που έχει κάνει στη ζωή της ήταν όταν… έτρεξε σε ένα χωράφι με σιτάρι!