Μια ανάρτηση που συγκίνησε δεκάδες Πατρινούς ανέβασε στο facebook o Ανδρέας Ανδριόπουλος. 

Τα ένα από τα δύο σκυλάκια που ήταν αχώριστα και πάντα μαζί έφυγε από την ζωή. Πρόκειται για το ξανθούλι και το μαυρούλη, δύο σκυλάκια που τα τελευταία χρόνια οι Πατρινοί που ζούσαν στο κέντρο της Πάτρας τα έβλεπαν πάντα μαζί, δύο αδέσποτα που γυρνούσαν από εδώ και από εκεί και τα οποία τα φρόντιζαν φιλόζωοι συμπολίτες. 

Ο ξανθούλης έφυγε από τη ζωή, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αφήνοντας πίσω του τον μαυρούλη που δεν τον αποχωρίστηκε ούτε και στο τέλος του. Άφησε την τελευταία πνοή του στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων κοντά στο γυμνάσιο που υπάρχει εκεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες φιλόζωοι πήραν τη σορό του από το σημείο και το έθαψαν. Όπως γράφει ο Ανδρέας Ανδριόπουλος αναπαύεται πια στο Πλατάνι με θέα τον Πατραϊκό. Ο μαυρούλης σκυλάκος έμεινε πια μόνος του. Η είδηση προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε πολλούς φιλόζωους και γενικότερα σε όλους τους Πατρινούς. 

Η περίπτωση τους ήταν από τις πλέον χαρακτηριστικές που έδειχνε την συντροφικότητα, την πίστη και την αγάπη που έχουν μέσα τους τα ζώα.