Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο των Αρχηγών Αποστολών ( Chefs De Missions ) των χωρών που θα λάβουν μέρος στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που θα διεξαχθούν από 25-31 Αυγούστου 2019.

Οι αρχηγοί των αποστολών αναχώρησαν σήμερα. Κατά την παραμονή τους στην Πάτρα, ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα που αφορούν στη διοργάνωση (αθλήματα, εγκαταστάσεις, μεταφορές, διαμονή, σίτιση, ιατρικές υπηρεσίες  κ.λ.π.) και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους, τόσο για την αναλυτική παρουσίαση που είχαν από τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, όσο και για την πορεία της προετοιμασίας καθώς και  τη φιλοξενία, της οποίας έτυχαν κατά την τριήμερη παραμονή τους.  Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου πρόκειται να διεξαχθούν τα αθλήματα των Μεσογειακών Αγώνων, ξεναγήθηκαν στην πόλη της Πάτρας και το βράδυ της ίδιας ημέρας  η Ο.Ε. παρέθεσε προς τιμήν τους επίσημο δείπνο στο Ρίο, απ’ όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φωταγωγημένη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Επίσης, το τριήμερο που ολοκληρώνεται σήμερα, βρέθηκαν στην Πάτρα και οι Τεχνικοί Επιτετραμμένοι (Technical Delegates) των Διεθνών Ομοσπονδιών των 11 αθλημάτων  που θα διεξαχθούν στους  Αγώνες, καθώς και οι επικεφαλής των αθλημάτων της Οργανωτικής Επιτροπής (Competition Managers). Οι επιτετραμμένοι των διεθνών ομοσπονδιών ενημερώθηκαν και αυτοί από τα στελέχη της Ο. Ε. για την πορεία της προετοιμασίας και για θέματα που αφορούν στα αθλήματά τους και είχαν για το λόγο αυτό και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επικεφαλής των αθλημάτων.

Η ολοκλήρωση όλων παραπάνω συναντήσεων και δραστηριοτήτων, καθώς και η διεξαγωγή το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου των κληρώσεων των τουρνουά Beach Handball και Beach Soccer, αποτελούν σημαντικά βήματα προς την έναρξη των Αγώνων.

Η Ο.Ε επιθυμεί τέλος να ευχαριστήσει τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που παρείχαν σημαντικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σε όλη τη δραστηριότητα που έλαβε χώρα.