Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των πιστών που αντιτίθενται σε κάθε είδους αλλαγή και να προχωρήσει με την απόφασή του να αλλάξει το "Πάτερ ημών".

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian, θέλει να αλλάξει τη φράση «and lead us not into temptation», που περιλαμβάνεται στο «Lord's Prayer» (το αντίστοιχο του «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν»).

Η φράση θα αντικατασταθεί με το «do not let us fall into temptation» που σημαίνει «μη μας αφήνεις να πέσουμε στον πειρασμό», ώστε να καταστεί απολύτως κατανοητό και να μην επιδέχεται παρερμνηνείας.

Η νέα διατύπωση εγκρίθηκε από το Επισκοπικό Συνέδριο που έγινε στην Ιταλία τον περασμένο μήνα. Ο Πάπας είχε δηλώσει το 2017 ότι πίστευε ότι έπρεπε να αλλάξει η διατύπωση άμεσα.

"Δεν είναι καλή απόδοση επειδή μιλάει για έναν Θεό που προσκαλεί στον πειρασμό" είχε πει στην ιταλική τηλεόραση.
"Εγώ είμαι αυτός που πέφτει στο αμάρτημα. Δεν είναι ο Θεός που με σπρώχνει στον πειρασμό προκειμένου να δει πως έπεσα. Ένας Πατέρας δεν το κάνει αυτό. Ένας Πατέρας σε βοηθάει να σηκωθείς αμέσως. Ο Σατανάς είναι εκείνος που μας οδηγεί στον πειρασμό. Αυτός είναι ο τομέας του" πρόσθεσε.

Πηγή: Guardian