Συνελήφθησαν, χθες (6-6-2019) το πρωί, στη Νέα Εθνική Αθηνών - Πατρών, στα διόδια του Αγίου Βασιλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο άνδρες και συγκεκριμένα ένας 63χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται διοικητικά ακόμη έξι αλλοδαποί άνδρες ηλικίας από 16 μέχρι και 28 ετών και ένας 16χρονος, διότι δεν κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Αχαΐας, σταμάτησαν για έρευνα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, που οδηγούσε ο 63χρονος με συνοδηγό τον  31χρονο και διαπίστωσαν ότι οι τελευταίοι μετέφεραν έξι αλλοδαπούς.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν τους αλλοδαπούς από το Άργος στη Μανωλάδα, με σκοπό να εργαστούν οι τελευταίοι ως εργάτες γης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο του 63χρονου κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης του αδικήματος.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταφέρονταν οι αλλοδαποί στη Μανωλάδα, καθώς και το γεγονός της παντελούς στέρησης των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.