Και όμως το είδαμε και αυτό... 

Ο χώρος του Έσπερου, στην καρδιά της Πάτρας, χωρίς αφίσες. Πρόκειται για έναν χώρο που συνήθως χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία. Τις δεκάδες αφίσες που υπάρχουν στις κολώνες του και τα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα που τον μετατρέπουν σε πάρκινγκ. 

Το πρωί της Πέμπτης ο χώρος αυτός καθαρίστηκε από τις αφίσες και τον είδαμε χωρίς δίκυκλα σταθμευμένα. Προφανώς βγήκαν τα συνεργεία του δήμου και τον καθάρισαν. Ωστόσο, δεν αρκεί αυτό για την αξιοποίηση του Έσπερου που παραμένει μέσα στην εγκατάλειψη. 

Χρειάζονται μόνιμες και πιο σίγουρες λύσεις για να μιλήσουμε για την αξιοποίηση αυτού του χώρου που βρίσκεται στην καρδιά της Πάτρας και είναι έρμαιο της αφισορρύπανσης, της παράνομης στάθμευσης και δεκάδων ακόμα νοοτροπιών που μας χαρακτηρίζουν ως πόλη.

Λύσεις που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι καινοτόμες, λίγη σκέψη θέλει. Για παράδειγμα: Τώρα που έφτασε το καλοκαίρι, ο Έσπερος δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν υπέροχο και σύγχρονο θερινό κινηματογράφο που δεν υπάρχει πουθενά στην καρδιά της Πάτρας;

Ένας θερινός κινηματογράφος που θα έδινε ζωή στον χώρο και που θα κάλυπτε ένα κενό που έχει γίνει βραχνάς για τους σινεφίλ. Κάτι που θα έδινε έναν χαρακτήρα σε αυτό το σημείο της πλατείας Γεωργίου που είναι χρόνια άχρωμο, χωρίς προσωπικότητα και ύφος. 

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Πλέσσα, ενώ έχουν αφαιρεθεί οι αφίσες που συνήθως κατακλύζουν τον χώρο. Σύντομα όμως δυστυχώς θα φυτρώσουν ξανά...