Μπορεί από τον μακρύ κατάλογο και την λίστα των ατόμων που συνέθεσαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης να έμειναν απ' έξω αρκετοί, αφού στο δημοτικό συμβούλιο εκλέχτηκαν 20 έδρες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν. 

Το αντίθετο θα λέγαμε. Θα αξιοποιηθούν και θα αναλάβουν δράση αφού ο καθένας στον τομέα του έχει δείξει μία διαδρομή και μια πορεία και σίγουρα μπορεί να προσφέρει.

Άτομα όπως ο Νίκος Παπαγεωργίου στο ζήτημα της προσφυγικής ροής και των αλληλέγγυων, ο Γιάννης Δημογιάννης στο θέμα των ΑμεΑ, ο Στάθης Κεραμυδάς στην επικοινωνία και στα ΜΜΕ, ο Κώστας Καραγκούνης που προέρχεται από ένα σημαντικό έργο στις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, ο Στέλιος Παλαρμάς στον χώρο της εκπαίδευσης και των σχολείων, η Φωτεινή Συργιώτη - Κυπραίου με πλούσιο έργο στο γονεϊκό κίνημα, η Άντα Δημοπούλου που έχει αναπτύξει δράση στους φιλόζωους και στα αδέσποτα ή ο Βασίλης Θωμόπουλος που έχει προσφέρει και στην νυν δημοτική αρχή στον τομέα της ανακύκλωσης. 

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν αρκετά ακόμα πρόσωπα από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν εξελέγησαν, όμως έχουν την διάθεση, την εμπειρία και τις ικανότητες για να δώσουν πράγματα στο έργο της δημοτικής αρχής. Σκοπός της νέας δημοτικής αρχής θα είναι να αξιοποιηθούν όλα τα πρόσωπα αυτά, εμπλουτίζοντας το έργο της και την θητεία της. 

Άλλωστε μη ξεχνάμε κάτι. Η Λαϊκή Συσπείρωση τις περασμένες εκλογές έκανε ένα άνοιγμα προς τα έξω, εκτός του στενού κύκλου του ΚΚΕ, βάζοντας στο ψηφοδέλτιο της άτομα που προέρχονται από χώρους που δεν ενστερνίζονται απαραίτητα την κομμουνιστική ιδεολογία. Θα είναι ένα κίνητρο για αυτή να αποδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας της ότι το άνοιγμα αυτό δεν το έκανε για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά επειδή πιστεύει σε αυτούς.