Τη δημιουργία συμβουλίου Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες, υπό τον Πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες στην Πειραιώς.

Όπως είχε γράψει, το iefimerida, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε, ότι εφόσον τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα θεσμοθετήσει το συγκεκριμένο όργανο ώστε να συνεδριάζει με συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά είτε θεσμικά ζητήματα είτε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες και απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις περιφέρειες πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, ώστε να απλωθεί σε όλη την επικράτεια ένα τολμηρό σχέδιο αναγέννησης της χώρας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι οι 11 περιφερειάρχες εκλέχθηκαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ένας ακόμα, ο Κ. Μουντζούρης στο Β. Αιγαίο προέρχεται από τη ΝΔ, κάτι που σημαίνει την συναντίληψη για τους άξονες πολιτικής. Ιδιαίτερη αναφορά ωστόσο έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον Σταύρο Αρναουτάκη που εκλέχθηκε στην Κρήτη με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είπε ότι «θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση καθώς από σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε προβλήματα».

Μητσοτάκης: Υπάρχει ανάγκη ενότητας και συνεργασίας

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενότητας και συνεργασίας που απαιτείται μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ αναζητά τρόπο να ξεπεραστούν τα προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής σε όσες περιφέρειες και δήμους κρίθηκαν στον δεύτερο γύρο και δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στα συμβούλια.