Το θέμα της απομάκρυνσης του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στους τοπικούς κύκλους του κόμματος, ακόμα και σε αυτούς που δεν κινούνται στο πεδίο του πρώην προέδρου. 

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν λάθος την απόφαση της Φώφης Γεννηματά και ακόμα μεγαλύτερο λάθος το timing που επέλεξε, μία ημέρα πριν τον β΄γύρο της μάχης των Περιφερειακών εκλογών. Ένα από τα πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που θεωρούν λάθος την απόφαση του προέδρου του Κινήματος είναι και ο Γεράσιμος Φεσσιάν

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Κώστα Σπηλιόπουλου αναφέρει σε ανάρτηση στο fan page της Φώφης Γεννηματά τα εξής: "Ως γνωστό δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω Βενιζελικός. Μόνο πρόσεχε σε παρακαλώ με την πόρτα που λες ότι άνοιξες.

Όχι τίποτε άλλο, μην άνοιξες την λάθος πόρτα. Γιατί αυτά μου θυμίζουν μια πρόσφατη ιστορία με ένα πιστόλι που ήταν αφημένο στο τραπέζι και κατέληξε στον κρόταφο του Ελληνικού Λαού... Πρόσεχε μην κάνεις το μετέωρο βήμα στο κενό...".