Ο καιρός για να βγούμε στις παραλίες έφτασε και φυσικά όλες μας θέλουμε να εμφανιστούμε με λιγότερη...κυτταρίτιδα! Παρακάτω θα διαβάσετε 5 διαφορετικούς τρόπους για να μειώσετε σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού από τα πόδια σας.

1. Προσέξτε τη διατροφή σας

Εάν έχεις περιττά κιλά, η μείωση βάρους με μια ισορροπημένη διατροφή, που αποτρέπει την αποθήκευση λίπους, θα σε βοηθήσει. Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν:

Τι να αποφύγετε:

-Τα μαγειρεμένα λίπη
- τα κορεσμένα λίπη
- τις τροφές που περιέχουν τρανς λιπαρά (φυτικά έλαια στα οποία έχει προστεθεί υδρογόνο).

Περιορίστε:

-Τις βιομηχανικά κατεργασμένες τροφές που περιέχουν πολλά πρόσθετα
-το λευκό ψωμί
- τους επεξεργασμένους σπόρους
-τα γλυκά και τα αναψυκτικά που περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη
-τα Ω-6 (ηλιέλαιο).

2. Γυμναστείτε

Τονωμένοι μύες, σώμα γεμάτο ενέργεια και σωστή κυκλοφορία σημαίνουν δραστικό κάψιμο του λίπους και μειωμένες τοξίνες. Στις πλέον «αντικυτταριδικές» αθλητικές δραστηριότητες συγκαταλέγονται η κολύμβηση, η ποδηλασία, το βάδην, το μπάσκετ, το βόλεϊ και ο χορός. Ταυτόχρονα, υιοθέτησε διάφορες μικροαλλαγές για την περαιτέρω δραστηριοποίησή σου, όπως το να ανεβαίνεις από τις σκάλες, να προτιμάς τις μικρές ανηφόρες, να κινείσαι ενώ τηλεφωνείς ή να στέκεσαι όρθια στο μετρό ή το λεωφορείο

3. Περπατήστε περισσότερο

Οι ειδικοί δίνουν έμφαση στην ήπια άσκηση, παροτρύνοντας τον κόσμο να βγαίνει έξω συχνά, έστω και για έναν απλό περίπατο. Όσο κινείσαι, τα πόδια σου λειτουργούν σαν αντλία για τα αγγεία, με αποτέλεσμα να τονώνουν την κυκλοφορία.

4. Κόψτε το κάπνισμα

Έχει αποδειχθεί πως οι ιστοί της επιδερμίδας μιας συστηματικής καπνίστριας δεν οξυγονώνονται σωστά, ευνοώντας τη συσσώρευση ρύπων και τοξινών, που φυλακίζουν τα λιποκύτταρα. Ο βαθμός επικινδυνότητας εμφάνισης κυτταρίτιδας μεγαλώνει όταν το τσιγάρο συνοδεύεται από καφέ και αλκοόλ, προκαλώντας μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών.

5. Απολαύστε ένα μασάζ

Η ήπια χειρομάλαξη των προβληματικών περιοχών, δύο φορές την εβδομάδα συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψή της.

Μπορείς, επίσης, να καταφεύγεις συχνά πυκνά σε ένα ειδικευμένο ινστιτούτο αναζητώντας λεμφικό μασάζ από μια έμπειρη αισθητικό, ώστε να ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπώδης ιστός, και να διευκολύνεται η αποβολή των τοξινών.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε περιοχές του σώματος όπου η κλασική γυμναστική δεν προσφέρει σημαντικά οφέλη, όπως το πίσω μέρος των γονάτων και το εσωτερικό των μηρών.

Πηγή: Gova stileto.gr