Ο χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, με τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους να προχωρούν σε αιτήσεις, ζητώντας την επανακαταμέτρηση των ψήφων και των σταυρών που έχουν λάβει. 

Σύμφωνα με υπαλλήλους του Πρωτοδικείου οι αιτήσεις για την επανακαταμέτρηση των σταυρών έχουν ξεπεράσει τις 1.200 και το γεγονός αυτό δείχνει αφενός το πόσο θέλουν ορισμένοι να καταφέρουν να εκλεγούν, αλλά και την δυσπιστία που υπάρχει για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε με βάση τις εντολές του υπουργείου, εντολές που οδήγησαν σε μία μεγάλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων. 

Η δικαίωση του δικηγόρου Τάκη Παπαδόπουλου (της παράταξης του Νεκτάριου Φαρμάκη) στην αίτηση που έκανε, καταφέρνοντας να μπει αυτός στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφήνοντας εκτός τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Τσώνη, καθώς μετρήθηκαν περισσότεροι από 100 σταυροί υπέρ του από όσους είχαν καταμετρηθεί αρχικά, άνοιξε την όρεξη και σε πολλούς ακόμα υποψηφίους. 

Ήταν μία απόδειξη των λαθών που φέρονται να έχουν γίνει στην διάρκεια της καταμέτρησης και έτσι αρκετοί υποψήφιοι προχώρησαν σε παρόμοιες αιτήσεις, ελπίζοντας ότι θα πάρουν τελικά παραπάνω σταυρούς. Πάντως, αυτοί που πληρώνουν το όλο τίμημα δεν είναι άλλοι από τους δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν γεμίσει με σάκους ψηφοδελτίων το ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, προκειμένου να ανοίξουν και να μετρήσουν ξανά τους σταυρούς.