Το θέμα των αδέσποτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, είναι ένα ζήτημα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει την δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας έχει φτάσει μία καταγγελία που κάνει λόγο για ένα περιστατικό που είχε συμβεί τον περασμένο Απρίλιο. 

Όπως αναφέρει η καταγγελία τα σκυλιά είχαν επιτεθεί στην μικρή κόρη του καταγγέλλοντα, ενώ βρισκόταν στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου. Αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του υπαλλήλου σεκιούριτι το κοριτσάκι δύσκολα θα γλίτωνε από τα σκυλιά που ήταν έτοιμα να την κατασπαράξουν. 

Το κοριτσάκι υπέστη σοκ και στην καταγγελία που κάνει ο πατέρας του κοριτσιού τονίζει ότι η διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ζητώντας παράλληλα από αυτή να κοινοποιήσει τις ενέργειες που έχει κάνει για το όλο ζήτημα. Μάλιστα, στο τέλος ο καταγγέλλων καταλήγει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νομική του ενέργεια στα ελληνικά δικαστήρια. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοίκηση πριν από μερικές μέρες είχε μαζέψει τα αδέσποτα από τους προαύλιους χώρους του νοσοκομείου, όμως, με βάση τις εκτιμήσεις ήταν σίγουρο ότι τα ζώα θα συγκεντρώνονταν εκ νέου, από την στιγμή που δεν έχει βρεθεί μια λύση για να δημιουργηθεί ένας χώρος - καταφύγιο για τις ψυχές αυτές.