Η Ανυπότακτη Πολιτεία, (Χρήστος Πατούχας, Βασίλης Κυπραίος), βρέθηκε σε σύσκεψη δεκάδων κατοίκων του Κάτω Αλισσού για συζήτηση των τεράστιων αρνητικών επιπτώσεων της διέλευσης του αυτοκινητόδρομου Πατρών Πύργου, λαιμητόμου της περιοχής τους και της ευρύτερης περιοχής.

"Από την συζήτηση με τους κατοίκους, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα το αίτημα για την Νότια Χάραξη του αυτοκινητοδρόμου και της Σιδηροδρομικής Γραμμής από το τέλος της Μεγάλης Περιμετρικής μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Έχουμε κατά καιρούς επισημάνει τις τεράστιες Κυβερνητικές ευθύνες, ιδιαιτέρως τις ευθύνες του Υπουργού Υποδομών για τον απόλυτο εμπαιγμό της θέλησης των κατοίκων ολόκληρης της Νότιας παραλιακής Ζώνης μέχρι την Κάτω Αχαΐα, τον εμπαιγμό ομόφωνων αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των δύο Δήμων. Έχουμε επισημάνει τις ευθύνες της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, του Περιφερειάρχη και του Αντιπερειάρχη Αχαΐας, πλέον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, από την πρώτη του Σεπτεμβρίου. Έχουν ολόκληρη την ευθύνη της συμφωνίας και της ανοχής στις αποφάσεις του Υπουργού, αποφάσεις που επιβλήθηκαν από τους παραχωρησιούχους της Ολυμπίας Οδού.

Ζητάμε να επανατοποθετηθεί η νέα Περιφερειακή Αρχή, ζητάμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην μελέτη της Νότιας Χάραξης, να σταματήσει τώρα το έγκλημα.

Ζητάμε από τις πρόσφατα εκλεγείσες Δημοτικές Αρχές, της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας, να ενεργοποιήσουν τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, να μην αγνοήσουν τις ανάγκες του μέλλοντος, να μην γίνουν συνυπεύθυνες.

Ζητάμε από τα κόμματα και τους υποψηφίους Βουλευτές, ενόψει των προσεχών Βουλευτικών Εκλογών, να δεσμευτούν υπεύθυνα απέναντι στο αίτημα της Περιοχής. Ο χειρότερος σχεδιασμός είναι ο λανθασμένος σχεδιασμός" αναφέρει η ανακοίνωση της Ανυπότακτης Πολιτείας.