Τους λόγους για το διαζύγιο με τη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περιγράφοντας το τι διημήφθη στην συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν ήξερε καν γιατί τον κάλεσε: «Αφού κάναμε μια χαλαρή και χλιαρή συζήτηση για εκλογικά αποτελέσματα μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερον ότι εγώ θέλει να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχουμε διαφορές στρατηγικής».

«Με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε τον χώρο μας» είπε ο κ. Βενιζέλος. Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει τίποτε από κανέναν.

«Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια και τις διαδικασίες να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του» είπε και αποκάλυψε ότι ενώ έχει ο ίδιος ανακοινώσει δημόσια από τον Ιανουάριο ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη με σταυρό, είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και την ίδια την Φώφη Γεννηματά από τον Νοέμβριο του 2018. «Άλλωστε δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να κατέλθει ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια. Το φαντάζεστε για τον Ευ. Αβέρωφ ή τον Μ. Εβερτ ή τον Χ. Φλωράκη;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον Γ. Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» αλλά «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Ολα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής».